Διακόσμηση βιομηχανικού τύπου επαγγελματικών χώρων

26/07/2017 0 Σχόλια

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερα μαγαζιά να επιλέγουν την βιομηχανικoύ τύπου –γνωστή και ως industrial- διακόσμηση στο χώρο τους. Η διακόσμηση αυτή είναι ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του μινιμαλισμού. Η τάση αυτή, που βασίζεται στο ξύλο και το μέταλλο, είναι στις μέρες μας… στα καλύτερά της!

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να δώσετε στον επαγγελματικό σας χώρο την industrial αισθητική που ονειρεύεστε. 

 

 

Πρώτα από όλα, πολύ βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την εν λόγω διακόσμηση είναι τα έπιπλα! Ξεκινήστε με έναν  industrial καναπέ που όλοι θα λατρέψουν και σε συνδυασμό με τις κατάλληλες πολυθρόνες θα γίνει το αγαπημένο spot όλων.

 

 

 

Και επειδή το βιομηχανικό ύφος έχει κάτι από σοφιστικέ. Δεν διανοείται industrial χώρος χωρίς ραφιέρα –όχι μόνο μία φυσικά- από μέταλλο και ξύλο για τα βιβλία και τα περιοδικά. Τοποθετείστε μπροστά από τις ραφιέρες ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι μοναστηριακού τύπου που θα μπορούν οι πελάτες να “δανείζονται” βιβλία για να διαβάζουν αλλά και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν και τον υπολογιστή τους και.. έτοιμο το αναγνωστήριο! 

 

 

 

 Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο αυτού του είδους διακόσμησης είναι και οι μεταλλικές κατασκευές. Γι’ αυτό, μερικά μεταλλικά σκαμπό μπροστά από το μπαρ θα ήταν ότι ακριβώς χρειάζεται ο χώρος για να αποκτήσει industrial style. Το βάψιμό τους είναι έτσι ώστε να φαίνονται μεταχειρισμένα με φθορές για ένα πιο rusty look. Eκτός όμως από την αισθητική τους είναι και ανατομικά, οπότε θα είναι και απίστευτα βολικά για τους πελάτες που θα κάθονται και θα απολαμβάνουν τα ποτά τους.       

 

 

 

Και ας αφήσουμε τα έπιπλα να πάμε λίγο στους τοίχους. Μία ρετρό μεταλλική βέσπα θα διακοσμήσει τον τοίχο του χώρου σας με στυλ και αισθητική που σε συνδυασμό με την υπόλοιπη retro διακόσμηση θα δημιουργεί ένα απίστευτο αποτέλεσμα.  

 

 

Τέλος, ένα ρολόι είναι πάντα και παντού απαραίτητο! Το θέμα είναι τι ρολόι; Η καλύτερη επιλογή γι’ αυτού του είδους διακόσμηση, είναι ένα απλό ξύλινο στρογγυλό ρολόι τοίχου, ακόμα καλύτερα, στον κεντρικό τοίχο του χώρου που οι περισσότεροι θα έχουν πρόσβαση. 

 

 

 

Για να ολοκληρωθεί όμως το βιομηχανικό ύφος του χώρου σας, ένα ξύλινο πάτωμα θα αναβάθμιζε αμέσως το χώρο σε συνδυασμό με γήινους τόνους στη χρωματική σας παλέτα (μπεζ, καφέ, γκρι, μαύρο) και φυσικά τον κατάλληλο φωτισμό. Μεταλλικές industrial φωτιστικά οροφής ή τοίχου σε απλές γραμμές και μεγάλα φωτιστικά δαπέδου θα συμπληρώσουν την industrial αισθητική του επαγγελματικού σας χώρου. 

 

 

Μην ξεχνάτε: Η απλότητα είναι το παν! 

 

 

 

 

 

 

 

Πες μας τη γνώμη σου