Για κάθε οικογένεια, ο Σεπτέμβριος είναι η αρχή μιας νέας χρονιάς. Για τα παιδιά, ξεκινά το καινούριο σχολικό έτος, εμείς κάνουμε νέα σχέδια και βάζουμε νέους στόχους. Ταυτόχρονα, νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε μικρές ή μεγάλες αλλαγές μέσα στο σπίτι μας, στα έπιπλα, στους τοίχους, στη διακόσμηση. Αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό; 
 

Γιατί βαρεθήκαμε τα κοράλλια, τους αστερίες και τα καραβάκια... 

 


Το όμορφο καλοκαιρινό μας ντεκόρ επιτέλεσε την αποστολή του. Αποθήκευσε οτιδήποτε θυμίζει καλοκαίρι και άδειασε τα έπιπλα από τα διακοσμητικά και τα άλλα αντικείμενα, ώστε να έχεις έναν χώρο ουδέτερο σα λευκό καμβά, έτοιμο για ανανέωση και αλλαγή. 
 

Γιατί αλλαγή εποχής σημαίνει και αλλαγή διάθεσης 

 
 
Η αρχή του φθινοπώρου αναγγέλει την επιστροφή στο σπίτι. Νιώθουμε την ανάγκη να ετοιμάσουμε μια άνετη και ζεστή φωλιά, για να έχουμε ένα κίνητρο να ξαναμπούμε στην καθημερινή ρουτίνα. ‘Ολοι ξέρουμε ότι αρκεί ένα μόνο επιπλάκι, π.χ. ένα καινούριο έπιπλο τηλεόρασης  ή ένας πίνακας,  για να μας ανεβάσει την ψυχολογία.  
 

Γιατί είναι ευκαιρία για ξεδιάλεγμα και νοικοκυριό 

 

 
Δοκιμάζεις να αλλάξεις θέση στα έπιπλα, πετάς κάθε τι περιττό, προσαρμόζεις το σπίτι στις νέες ανάγκες της οικογένειας. Μήπως υπάρχει κάτι που λείπει; Αυτή είναι η στιγμή που θα αποφασίσεις αν χρειάζεσαι ένα καινούριο φωτιστικό για την τραπεζαρία σου ή μία μεγαλύτερη ραφιέρα-βιβλιοθήκη για το δωμάτιο του παιδιού. 
 

Γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος κάνει καλό 

 
 
‘Ενας όμορφος, λιτός και λειτουργικός χώρος, όχι μόνο μας κάνει να νιώθουμε άνετα, αλλά συμβάλλει και στη δημιουργικότητα. Κράτησε στον χώρο ό,τι ακριβώς σου χρειάζεται και ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σου: ένα ευρύχωρο τραπεζάκι σαλονιού ή συνδυασμός δύο μικρότερων για να μετακινούνται εύκολα όπου χρειάζεται; 
 

Γιατί σκεφτήκαμε τόσες ιδέες στις καλοκαιρινές μας διακοπές! 

 

 
Είτε είναι κάτι που είδες σε κάποιο ταξίδι σου, είτε κάποια έμπνευση που ήρθε ενώ χαλάρωνες στη θάλασσα, τώρα είναι η ώρα να βάλεις τις ιδέες σου σε εφαρμογή. Ναι, αυτή η φωτοταπετσαρία όντως θα δώσει νέα προοπτική στην κρεβατοκάμαρα... Και ναι, δύο απλίκες πάνω από τον μπουφέ, θα αναδείξουν τέλεια τον μεγάλο πίνακα! 
 

Γιατί μας ενέπνευσε η φθινοπωρινή φύση  

 
 

 
Αυτή την εποχή, η φύση είναι μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Με λίγα μαξιλάρια στον καναπέ, ένα ριχτάρι και διακοσμητικά λουλούδια στα βάζα σου, θα φέρεις στον χώρο σου τις όμορφες φθινοπωρινές αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί. ‘Οσο για τις φθινοπωρινές μυρωδιές, αυτές θα τις αναλάβουν τα αρωματικά κεριά που θα σκορπίσεις στον χώρο!  
 

Γιατί το χαιρόμαστε απίστευτα! 

 

 
Μετά από τρεις μήνες στη βεράντα, στον κήπο ή στην εξοχή, δυσκολευόμαστε να μπούμε μέσα στο σπίτι. Η ενασχόληση με τη διαρρύθμιση και τη διακόσμηση, οι μικρές αλλαγές και οι προσθήκες επίπλων και διακοσμητικών που θα αποφασίσουμε να κάνουμε, όχι μόνο θα μας βοηθήσουν να μη στενοχωριόμαστε που έφυγε το καλοκαίρι, αλλά αντίθετα θα μας δώσουν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση!