Η τάξη και η οργάνωση είναι σίγουρα απαραίτητη, τόσο στη ζωή μας, όσο και στο σπίτι μας. ‘Οταν ορίζουμε μία συγκεκριμένη θέση για κάποιο αντικείμενο, το βρίσκουμε πολύ πιο εύκολα όποτε το χρειαστούμε. ‘Οταν το κάθε πράγμα μπαίνει στη θέση του, ελευθερώνεται ο χώρος και γίνεται πιο ανάλαφρος. Τι γίνεται όμως, όταν τα ντουλάπια και τα συρτάρια είναι τόσο γεμάτα που δεν πέφτει καρφίτσα; Δημιουργούμε αποθηκευτικούς χώρους, επιστρατεύοντας καλάθια, κοφίνια και κουτιά, που πέρα από την πρακτική τους πλευρά, δίνουν χρώμα και στυλ σε όλους τους χώρους του σπιτιού!   
 

Τα καλάθια: ο βασιλιάς της αποθήκευσης! 

 
Τα καλάθια είναι όμορφα και βγαίνουν σε τόσα μεγέθη, σχήματα και χρώματα, που αποκλείεται να μη βρεις αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι! Στην είσοδο, τοποθέτησε ένα καλαθάκι για κάθε μέλος της οικογένειας, όπου θα αφήνει τα γυαλιά, τα κλειδιά ή τα γάντια του. Στο μπάνιο, στρογγυλά ή παραλληλόγραμμα καλάθια θα φιλοξενούν βούρτσες, καλλυντικά και πετσέτες, ενώ κάτω από τον νιπτήρα, θα βρει τη θέση του το καλάθι των ρούχων.  

Ψηλά τετράγωνα καλάθια αναλαμβάνουν τον ρόλο του συρταριού στα ράφια των υπνοδωματίων ή του καθιστικού και γεμίζουν με κάθε είδους παιχνίδια, περιοδικά, μαντήλια, μαρκαδόρους και πλαστελίνες, κοσμήματα και συλλογές. Τα ριχτάρια κρύβονται μέσα σε μεγάλα πανέρια με καπάκι, ενώ στην κουζίνα, φρούτα και λαχανικά στοιβάζονται σε μεταλλικά καλάθια.  Μικρά ή μεγάλα καλάθια με εσωτερική πάνινη επένδυση είναι ιδανικά για να αποθηκεύσεις τα παιδικά ρουχαλάκια και καλτσάκια! 


 


 

 Αποθήκευση, όπως την έκαναν παλιά!  

 
Στο σαλόνι, τις κρεβατοκάμαρες, τον διάδρομο, μπαούλα και βαλίτσες θα δώσουν μία νέα αισθητική στον χώρο και θα χωρέσουν οτιδήποτε δεν ξέρουμε πού αλλού να το βάλουμε: σεντόνια και τραπεζομάντηλα, βιβλία και άλμπουμ με φωτογραφίες, ακόμα και τον εξοπλισμό για το αγαπημένο μας χόμπι! Τα ξύλινα καφάσια επίσης θυμίζουν αποθηκευτικούς χώρους άλλης εποχής. Αν τα τοποθετήσουμε όρθια, μπορούν να σχηματίσουν μία αυτοσχέδια βιβλιοθήκη! 

 


 

Ρετρό αποθήκευση και για τα μικροπράγματα! 

 
Διάλεξε μεταλλικά ή γυάλινα δοχεία για τον καφέ, τη ζάχαρη, τα μπισκότα, τις καραμέλες και κάθε λογής τρόφιμα. ‘Ετσι, θα έχεις εύκολα πρόσβαση σε αυτά όποτε τα χρειάζεσαι και ο πάγκος της κουζίνας θα γεμίσει με τα χαρούμενα χρώματά τους! Στο καθιστικό και το γραφείο, vintage μεταλλικά ή ξύλινα κουτιά θα κρύψουν γραφική ύλη, είδη ραπτικής και κορδέλες, έγγραφα και αποδείξεις, φορτιστές, λάμπες, μπαταρίες και ό,τι άλλο μπορεί να χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου! 

 


 

Πάγκοι με κρυφά χαρίσματα! 

 
Αν χρειάζεσαι μία κονσόλα για το χωλ ή ένα ακόμα κάθισμα για το σαλόνι, γιατί να μην διαλέξεις κάποιο που να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο; Επιπλα εισόδου με συρταράκια, αντί για μία σκέτη κονσόλα, ένα ταμπουρέ με ανοιγόμενο καπάκι, στη θέση μίας απλής πολυθρόνας... και το κέρδος σου θα είναι διπλό! Για την είσοδο, τον διάδρομο, ή τις κρεβατοκάμαρες, πολύ πρακτικός επίσης θα ήταν ένας πάγκος αποθήκευσης με συρτάρια, καλάθια ή ράφια! 

 

 
‘Οταν αναζητούμε επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους, το να γεμίσουμε το σπίτι με ντουλάπες και βαριά έπιπλα δεν είναι η καλύτερη ιδέα, γιατί ο χώρος μας κινδυνεύει να γίνει υπερφορτωμένος και ασφυκτικός. Επιλέγουμε λοιπόν άλλες λύσεις, που πρακτικά μας λύνουν τα χέρια και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν και την αισθητική του σπιτιού μας. Καλάθια, κουτιά, μπαούλα, πάγκοι... Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μη βάλεις σε τάξη το νοικοκυριό σου!