Η διακόσμηση της βεράντας σου, σου φαίνεται βαρετή; To δάπεδο είναι φθαρμένο, τα πανιά στις καρέκλες έχουν σκιστεί και τα μαξιλάρια στις πολυθρόνες έχουν ξεθωριάσει; Θέλεις να τα αλλάξεις όλα, αλλά δε σου βγαίνει το budget; Δε χρειάζεται να επενδύσεις τρελά ποσά για να κάνεις τον χώρο σου ζεστό και φιλόξενο, όπως τον ονειρεύεσαι.   
 

‘Επιπλα κήπου… χειροποίητα! 

 
Αν υπάρχουν ήδη κάποια έπιπλα εξωτερικού χώρου, μη βιαστείς να τα πετάξεις στα σκουπίδια. Οι καρέκλες σκηνοθέτη είναι τόσο πρακτικές και όμορφες, που δε θα φύγουν ποτέ από τη μόδα. Με ένα κουτί βερνίκι και καινούρια πανιά, θα φαίνονται σαν καινούριες. Αν θέλεις μια ακόμα πιο δραστική αλλαγή, τόλμησε να βάψεις τραπέζια και καθίσματα σε ζωηρά και χαρούμενα χρώματα και αγόρασε μόνο καινούρια, αναπαυτικά μαξιλάρια για τις πολυθρόνες της τραπεζαρίας σου.  Αν πάλι δεν έχεις καθόλου έπιπλα, επίσης δε χρειάζεται να αδειάσεις το πορτοφόλι σου για να εξοπλίσεις τη βεράντα ή τον κήπο σου. Με παλέτες, σανίδες, τσιμεντόλιθους, καφάσια και οποιοδήποτε άλλο υλικό μπορείς να φανταστείς, έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τα πάντα: από καναπέ ή παγκάκι, μέχρι τραπεζάκια και ζαρντινιέρες. 
 

 

Μην πετάς τίποτα!   

 
Με πολύ λίγα χρήματα, μπορείς να διακοσμήσεις τον χώρο με όμορφα αντικείμενα. Συμπληρωματικά, βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και δημιούργησε μια μποέμ  ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας καθημερινά πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες θα πήγαιναν  για ανακύκλωση. Τα γυάλινα μπουκαλάκια από αναψυκτικά ή μπύρες, γίνονται πανέμορφα κηροπήγια. Τα μεταλλικά κουτιά από μεγάλες κονσέρβες, μπορούν να μεταμορφωθούν σε φανάρια ή γλάστρες. Ένα παλιό τραπεζάκι που έχουμε στο πατάρι γιατί δε μας είναι χρήσιμο μέσα στο σπίτι, μπορεί να βαφτεί και να βρει τη θέση του στη βεράντα ή στον κήπο μας. Για την απαραίτητη σκιά, μπορείς να αντικαταστήσεις το πανί στην ομπρέλα που έχεις ήδη. Εναλλακτικά, ένα παλιό σεντόνι, ένα πολύχρωμο ύφασμα,  οι παλιές κουρτίνες της γιαγιάς, μπορούν κάλλιστα να παίξουν τον ρόλο του σκίαστρου. 


 

Πολλά φωτάκια παντού… 
 

Δεν υπάρχει χώρος που να μη φαίνεται άπειρα πιο όμορφος, αν φωτιστεί σωστά. Πέρα από τα κεντρικά σποτάκια στην οροφή της βεράντας, μπορείς να προσθέσεις διάφορα επιδαπέδια φωτιστικά ή απλίκες στον χώρο. Πολύ φτηνή και αγαπημένη λύση είναι τα διακοσμητικά λαμπάκια μπαταρίας που μπορούν να τοποθετηθούν σα γιρλάντα στον τοίχο, να «χωθούν» μέσα στην πέργκολα, να γεμίσουν φανάρια, βαζάκια ή μπουκάλια… Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες και τα φωτάκια δεν είναι ποτέ υπερβολικά πολλά.  
 

…και ένα χαλί! 

 
Η νέα τάση στη διακόσμηση της βεράντας ή του μπαλκονιού, είναι τα έθνικ  βαμβακερά ή ψάθινα χαλιά. Αν σου φαίνεται παράξενη η ιδέα, σκέψου τα εξής: το χαλί θα λύσει το πρόβλημα του παλιού και φθαρμένου δάπεδου χωρίς να χρειαστεί να το αντικαταστήσεις. Επίσης, μία σημαντική λειτουργία του χαλιού, είτε μέσα στο σπίτι, είτε έξω, είναι ότι οριοθετεί τις διάφορες ζώνες της ξεκούρασης ή του φαγητού κι έτσι προσφέρει μία οπτική αρμονία στον χώρο. Τρίτος και ίσως βασικότερος λόγος για να επιλέξεις ένα χαλί για τη βεράντα σου, είναι η απίστευτη και ζεστή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει και το πολύ ιδιαίτερο στυλ που θα δώσει στη διακόσμηση.  
 
Είτε έχουμε μία μικρή βεράντα στην πόλη, είτε έναν πιο μεγάλο κήπο στην εξοχή, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τους εξωτερικούς μας χώρους, ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις στη διακόσμηση, με απλές, γρήγορες και οικονομικές λύσεις. Μερικά καινούρια μαξιλάρια, ζωηρόχρωμα πανιά, όμορφα διακοσμητικά…Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα χρήματα που θα ξοδέψουμε, αλλά η σοφή επιλογή των αντικειμένων, ο καλός συνδυασμός των χρωμάτων και η σωστή διάταξή τους στον χώρο.