Καλοκαιριάζει και έχεις διάθεση για αλλαγή στη διακόσμησή σου; Ξεκίνα από τους τοίχους! ‘Οποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου στυλ, μπορείς να υποδεχτείς τη νέα εποχή χωρίς να φανεί παράταιρο με το ντεκόρ του σπιτιού σου. Η καλοκαιρινή διάθεση ταιριάζει με όλες τις διαθέσεις!   
 

Για ανέμελη καλοκαιρινή διάθεση... 

 

 

Δημιούργησε μία ασύμμετρη σύνθεση με  boho διακοσμητικά για να νιώσεις σα να κάνεις διακοπές σε κάποιο εξωτικό μέρος! Μέτρησε το μήκος του τοίχου που θέλεις να διακοσμήσεις και πολλαπλασίασέ το επί 0.57. Το αποτέλεσμα θα είναι η επιφάνεια του τοίχου που πρέπει να γεμίσεις. Για παράδειγμα, αν ο τοίχος είναι 5 μέτρα, εσύ θα φτιάξεις μία σύνθεση που θα καλύπτει συνολικά 2,85 μέτρα. Συνδύασε μακραμέ, ονειροπαγίδες και μελωδούς, έθνικ καθρέφτες, ψάθινα πιάτα και πολύχρωμες γιρλάντες. Συμπλήρωσε το ανέμελο σκηνικό κρεμώντας καλάθια με πρασινάδες!   
 

Για δημιουργική καλοκαιρινή διάθεση... 

 
   

Αν θέλεις κάθε αντικείμενο του σπιτιού να έχει νόημα και σκοπό, διάλεξε ένα ξύλινο χειροποίητο ρολόι τοίχου με μια εικόνα που θα “φωνάζει” διακοπές και ταξίδια! ‘Ενας ήλιος, ένα καράβι, ένα τιμόνι πλοίου, δυο ξαπλώστρες στην παραλία, μια κοπέλα με μαγιό... ‘Η κάποιο ρολόι που η παράστασή του θα θυμίζει ντεκ από παλιές ξύλινες σανίδες στις αποχρώσεις του καλοκαιρινού ουρανού και της θάλασσας! Τοποθέτησέ το σε μια μικρή επιφάνεια, όπως αυτή πάνω από το τζάκι και διάλεξε μία διάσταση που θα καλύπτει τα δύο τρίτα του μήκους του τοίχου.   
 

Για εκλεπτυσμένη καλοκαιρινή διάθεση... 

 

Φτιάξε μία σύνθεση με επιτοίχια ρετρό κεραμικά διακοσμητικά και ξύλινα καδράκια με ψάρια, κοχύλια, καράβια ή εξοχικά σπιτάκια. Βρες κάτι που θα συνδέει τα διάφορα στοιχεία, για παράδειγμα το βασικό χρώμα ή το υλικό. Από εκεί και πέρα, δοκίμασε διαφορετικά πλαίσια και μεγέθη, αρκεί το μεγαλύτερο κομμάτι να μπει στο κέντρο και το σύνολο να σχηματίζει ένα τέλειο τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο. Αν η σύνθεση πρόκειται να τοποθετηθεί πάνω από έπιπλο, θα πρέπει να καταλαμβάνει τα δύο τρίτα του μήκους του επίπλου και να ξεκινά 15-20 εκατοστά πάνω από αυτό. 

 

Για νοσταλγική καλοκαιρινή διάθεση…

 


Αν σε ελκύει η αισθητική του παρελθόντος, απόκτησε μία συλλογή από vintage και retro πινακάκια με θέματα εμπνευσμένα από τη θάλασσα και την παραλία. Συνδύασε εικόνες που θυμίζουν παλιές φωτογραφίες, διαφημίσεις ή πινακίδες που θα έβλεπες στον δρόμο αν ζούσες τη δεκαετία του ‘50 ή του ‘60. Πριν τα κρεμάσεις, δοκίμασε τους διάφορους συνδυασμούς στο πάτωμα μέχρι να βρεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Αν θέλεις να τα τοποθετήσεις σε σκάλα, φρόντισε το κέντρο του κάθε πίνακα να είναι στα 145 εκατοστά ύψος από το σκαλί που βρίσκεται στο αντίστοιχο σημείο.   

Με λίγη σκέψη, ελάχιστο χρόνο και απλές κινήσεις, το καινούριο σου ντεκόρ θα είναι έτοιμο να σε γεμίσει κέφι και αισιοδοξία. Φέτος, το καλοκαίρι θα ξεκινήσει από τους τοίχους του σπιτιού σου