4 βήματα για το απόλυτο maximal καθιστικό!

Συντάχτηκε από: EchoDeco 06/03/2020 0 Σχόλια

Η νέα τάση στην διακόσμηση είναι το maximal! Όσον αφορά το καθιστικό, μέσα από έπιπλα όπως τα τραπεζάκια και οι πολυθρόνες, άλλα και μέσα από φωτιστικά και διακοσμητικά μπορείτε να πετύχετε αυτή την τεχνοτροπία! Σκοπός του maximal είναι να γεμίσει ο χώρος με μοτίβα και χρώματα, τα οποία όμως πρέπει να συμβαδίζουν με το στυλ του ιδιοκτήτη! Εμείς θα σας βοηθήσουμε με τα πρώτα βήματα, για να δημιουργήσετε το maximal καθιστικό των ονείρων σας!

 

Βήμα 1: Τα βασικά έπιπλα

 

Για ένα maximal καθιστικό, αρχικά, χρειάζεστε έπιπλα σε έντονους χρωματισμούς, με διάφορες υφές και σχέδια! Μία ιδανική αρχή είναι μία φούξια, βελουτέ πολυθρόνα, η οποία σίγουρα θα εντυπωσιάσει και θα πετύχει τον σκοπό σας! Όμως, δεν αρκεί μόνο αυτό για το τέλειο αποτέλεσμα! Χρειάζεστε και ένα τραπεζάκι σαλονιού εξίσου εντυπωσιακό και ιδιαίτερο! Χρησιμοποιήστε ένα τραπέζι καλυμμένο εξ ολοκλήρου από καθρέπτη. Έτσι θα είναι εντυπωσιακό, ενώ ταυτόχρονα θα αντανακλά όλα τα χρώματα που θα έχετε προσθέσει στο καθιστικό! Εάν δεν είστε φαν του καθρέπτη, δώστε περισσότερη βάση στην υφή του τραπεζιού! Προτιμήστε ένα σκαλιστό τραπέζι, το οποίο με τα σχέδια του σίγουρα θα τονίσει την maximal αισθητική που ζητάτε!

 

                                                                   

 

Βήμα 2: Ο εμπλουτισμός του χώρου

 

Έχοντας τοποθετήσει τις βάσεις για ένα maximal καθιστικό, τώρα ήρθε η ώρα για να εμπλουτίσετε κι άλλο τον χώρο με ιδιαίτερα έπιπλα! Μπορείτε να έχετε το στυλ που επιθυμείτε και από αντικείμενα που δεν το φαντάζεστε!! Τοποθετήστε την τηλεόραση σε ένα έπιπλο κονσόλα με ιδιαίτερα και διαφορετικά patterns, τα οποία σίγουρα θα εντυπωσιάσουν και θα τραβήξουν την προσοχή!! Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσετε τον πιο εύκολο και φινετσάτο τρόπο να προσθέσετε χρώματα και μοτίβα στο καθιστικό σας, ο οποίος είναι τα μαξιλάρια!! Με τα μαξιλάρια μπορείτε, ακόμα και ένα πιο ήρεμο χρωματικά σκηνικό να το κάνετε πολύ εύκολα maximal!! Παίξτε με μαξιλάρια διάφορων χρωμάτων και δημιουργήστε μόνοι σας την πιο εντυπωσιακή σύνθεση!!

 

                                                                   

 

Βήμα 3: Δώστε φως!

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει το απόλυτο ύφος διακόσμησης που επιθυμείτε! Ήρθε η ώρα να δώσετε φως στο καθιστικό και έτσι δίνεται ακόμα μία ευκαιρία να διακόσμηση!! Διαλέξτε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό οροφής το οποίο εκτός από την βασική λειτουργία του να αποτελεί και στολίδι για τον χώρο! Έντονες γραμμές και χρώματα έχουν το αποτέλεσμα που ζητάτε! Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε δίπλα στην νέα σας πολυθρόνα ένα φωτιστικό δαπέδου, που είναι τάση για την επιτυχημένη διακόσμηση χώρου! Για το maximal σκηνικό, επιλέξτε ανάλογα με το ύφος που επιθυμείτε ένα ethnic ή ένα industrial φωτιστικό! Το ethnic θα δώσει χρώμα στο καθιστικό και το industrial θα εντυπωσιάσει με τους ιδιαίτερους σχεδιασμούς του και τις σκληρές γραμμές του! Η επιλογή είναι δική σας!!

 

                                                                   

 

Βήμα 4: Διακόσμηση τοίχου

 

Για να ολοκληρώσετε την διακόσμηση του καθιστικού, ήρθε η ώρα για την διακόσμηση! Βασικό στοιχείο στον μαξιμαλισμό είναι η διακόσμηση των τοίχων! Η χρήση ταπετσαριών είναι πολύ καλή λύση, όμως δεν αφήνει τόσα περιθώρια να «παίξετε» με τον χώρο και να τον φέρετε στα μέτρα σας! Σε όλα τα καθιστικά υπάρχει ένα ρολόι, και εσάς σας δίνεται η ευκαιρία  να προσθέσετε ακόμα ένα στοιχείο!! Μην θεωρήσετε πως πρέπει το ρολόι να είναι απλό ξύλινο και μονόχρωμο! Μπορείτε και εκεί να δοκιμάσετε διάφορα σχέδια, χρώματα και υφές! Ένα ρολόι με φωτεινά σχέδια και χρώματα είναι διακοσμητικό στοιχείο και σίγουρα θα το προσέξει κάθε καλεσμένος!! Διαλέξτε αυτό που θα κολακεύσει περισσότερο τον χώρο και την αισθητική σας!

 

                                                                   

 

Εφόσον είδατε τα βασικά, πρώτα βήματα για την ιδανική maximal διακόσμηση του καθιστικού, είστε έτοιμοι να προσθέσετε τραπεζάκια, πολυθρόνες, φωτιστικά και διακοσμητικά στον αγαπημένο σας χώρο! Μην ξεχνάτε πως δεν υπάρχουν περιορισμοί! Διαλέξτε τα στοιχεία που αγαπάτε και συνθέστε την ιδανική για εσάς διακόσμηση! Και όπως υποστηρίζει ο μαξιμαλισμός, more is more!!