Έπιπλα εξωτερικού χώρου και πως να τα επιλέξετε

Συντάχτηκε από: EchoDeco 15/04/2019 0 Σχόλια

Οι ημέρες του καλοκαιριού πλησιάζουν και καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται πιθανότατα αρχίζετε να σκέφτεστε το  χρόνο που θα περάσετε έξω. Εάν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν έναν υπαίθριο χώρο είτε πρόκειται για μεγάλη αυλή με μπάρμπεκιου ή ένα απλό μπαλκόνι μέσα στην πόλη η πρόκληση να τον διακοσμήσετε είναι μεγάλη! Ένα σαλόνι ή ένα καθιστικό κήπου και βεράντας ή ένα σετ που θα αποτελείται από ένα τραπεζάκι και δύο καρέκλες είναι το κλειδί για να ξεκινήσετε τη διακόσμηση.

 

Σωστή επιλογή υλικών

 

Όλα τα έπιπλα που προορίζονται για εξωτερικό χώρο είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν στα έντονα καιρικά φαινόμενα ωστόσο κάποια υλικά έχουν μεγαλύτερη αντοχή από άλλα. Το κόστος είναι ένα βασικό κριτήριο καθώς επηρεάζει την επιλογή της πρώτης ύλης. Θα πρέπει να σκεφτείτε εάν τα έπιπλα κήπου και βεράντας  θα είναι εκτεθειμένα όλο το χρόνο έξω ή θα αποθηκεύονται τους χειμερινούς μήνες. Υλικά όπως το μέταλλο, το αλουμίνιο, η ακακία , το συνθετικό wicker, το teak, το ράτταν, το ξύλο Meranti, το Polywood  θα γίνουν το βασικό σας λεξιλόγιο κατά τη διάρκεια της αναζήτησης σας. Πλήθος υλικών υπάρχει και στα υφάσματα με το textilene και το καραβόπανο στις πρώτες επιλογές.

 

                                                                       

 

Λειτουργικός υπαίθριος χώρος

 

Μόλις καταλάβετε τί ανάγκη έχετε σκεφτείτε πραγματικά την κατάλληλη διάταξη για την καλύτερη δυνατή άνεση. Συχνά οι άνθρωποι τοποθετούν πολλές καρέκλες και μεγάλα έπιπλα στον εξωτερικό χώρο ενώ θα πρέπει ο υπαίθριος χώρος να είναι το ίδιο άνετος και το ίδιο καλά σχεδιασμένος όπως είναι ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού. Ένα σετ με τραπεζάκι και δύο καρέκλες μπορεί να είναι η ιδανική λύση για το μικρό σας μπαλκόνι. Φροντίστε να διατηρήσετε ένα ενιαίο ύφος στη διακόσμηση όπως κάνετε και στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

 

                                                                          

 

Δώστε προσοχή στην άνεση των επίπλων

 

Σαλόνια και καθιστικά για τον κήπο ή τη βεράντα είναι η απάντηση στη μέγιστη άνεση. Πλούσια μαξιλάρια γεμισμένα έτσι ώστε να προσφέρουν χαλάρωση, γωνιακοί καναπέδες που μπορείτε να ξαπλώσετε και να αφουγκραστείτε τους ήχους και τις μυρωδιές της φύσης, διακοσμητικά πολύχρωμα μαξιλάρια για να τα τοποθετήσετε όπου θέλετε είναι η τέλεια επιλογή για τις λίγες στιγμές χαλάρωσης που έχετε να περάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ένα σετ  καθιστικού κήπου ή βεράντας διαθέτει βοηθητικό τραπεζάκι για να ακουμπάτε το cocktail, τον καφέ ή το βιβλίο σας και να ολοκληρώσει τη χαλάρωση! Τολμήστε να τοποθετήσετε κούνιες και daybeds εάν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και απολαύστε τον έναστρο ουρανό του καλοκαιριού, ασύγκριτη άνεση για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα !

 

                                                                                

 

Διακόσμηση εξωτερικού χώρου

 

Μπορείτε να συνεχίσετε το ίδιο ύφος με τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού και να επιλέξετε ίδιας αισθητικής έπιπλα κήπου και βεράντας. Ρετρό, μοντέρνα ή industrial οι επιλογές πλέον και στα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι πολλές. Εάν έχετε ένα σπίτι βιομηχανικού χαρακτήρα τότε μπορείτε να επιλέξετε και το αντίστοιχο ύφος για έξω και να παίξετε με διακοσμητικά όπως χαλιά, φανάρια ή μικροέπιπλα που θα χαρίσουν στυλ και άνεση. Τολμήστε να τοποθετήσετε λαμπάκια εξωτερικού χώρου αδιάβροχα για να έχετε την όμορφη συντροφιά τους όλο το χρόνο.

 

 

                                                                                 

 

Για να απολαύσετε ένα κομψό και άνετο υπαίθριο χώρο δεν χρειάζεται να είναι μεγάλων διαστάσεων. Οι μικροί εξωτερικοί χώροι μπορεί να γίνουν πολύ ζεστοί και να δημιουργήσουν ένα οικείο περιβάλλον για φαγητό ή χαλάρωση με τα κατάλληλα έπιπλα κήπου και βεράντας. Στήστε μια όαση έξω από το σπίτι έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας και χαρείτε τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο κοντά στη φύση μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.