Φτιάξτε τη δική σας γωνιά σινεμά στο σπίτι

Συντάχτηκε από: Echo2 05/02/2019 0 Σχόλια

Ταινία στο σπίτι ή στον κινηματογράφο; Ο Φλεβάρης έχει μπεί για τα καλά και το κρύο δεν εμπνέει για βόλτες στους κινηματογράφους της πόλης. Τί καλύτερο από το να δούμε την  αγαπημένη ταινία στο χώρο μας προσαρμόζοντάς τον κατάλληλα. Βάλτε τα ποπ κορν να γίνονται και μπείτε στο κλίμα για να δημιουργήσετε την αγαπημένη σας γωνιά για βραδιές σινεμά με φίλους ή χωρίς.

 

Επιλέξτε έξυπνα έπιπλα με στυλ

 

Ας αρχίσουμε από τα βασικά! Σίγουρα έχετε κάνει την καλύτερη αγορά  τηλεόρασης. Είναι η ώρα λοιπόν να αναζητήσετε ένα έπιπλο όπου θα την τοποθετήσετε. Επιλέξτε την κοσνόλα της τηλεόρασης είτε με βάση την αισθητική του χώρου είτε με βάση το ύψος. Εάν έχετε έναν χαμηλό καναπέ τότε επιλέξτε ένα έπιπλο  για ενιαίο ύψος και καλύτερο αποτέλεσμα. Τα χαμηλά έπιπλα δίνουν ένα χαλαρό και άνετο ύφος στο σπίτι και προδιαθέτουν για ήρεμες στιγμές. Η κονσόλα μπορεί να ακολουθήσει την ίδια αισθητική με τα υπόλοιπα έπιπλα του σπιτιού και να ενταχθεί αρμονικά στο χώρο. Ρετρό, vintage, industrial είναι κάποιες από τις επιλογές στο στυλ που μπορείτε να κάνετε.

 

 

Πρακτικότητα και ποιότητα

 

Η τηλεόραση μπορεί να εισχωρήσει στο χώρο αθόρυβα! Τοποθετήστε τη σε έπιπλο - βιβλιοθήκη και φτιάξτε εκεί την ταινιοθήκη σας. Έτσι θα έχετε σ’αυτήν και εύκολη πρόσβαση και ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα, διακοσμήστε το με ρετρό μινιατούρες όπως ένα παλιό ταξί με αναφορές στη ταινία Taxi driver, ή σκαραβαίο από την ταινία The love bug. Τοποθετήστε vintage κουτιά αποθήκευσης για να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη σας με στυλ. Βάλτε βιβλία από την ιστορία του κινηματογράφου και συνθέστε την απόλυτη γωνία για ταινιόφιλους!

 

 

Φώτα κάμερα πάμε!

 

Τί ποιό σημαντικό από το φωτισμό του χώρου. Φωτιστικό δαπέδου ή οροφής, επιτοίχιο ή επιτραπέζιο; Οι επιλογές ατελείωτες. Σκεφτείτε ότι βρίσκεστε στη προσωπική σας γωνία και έχετε την ελευθερία να κάνετε ότι θέλετε, αφήστε τον καλλιτέχνη που κρύβετε μέσα σας και βάλτε τις δικιές σας πινελιές. Τολμήστε με φωτιστικά σε σχήμα τροχαλία ή με σχοινί και προσθέστε μια ιδιαίτερη ματιά.

 

 

Καθίστε και απολαύστε!

 

Είτε έχετε φτιάξει τη γωνία σινεμά μέσα στο καθιστικό είτε σε ξεχωριστό δωμάτιο πρέπει να διαλέξετε την απόλυτη πολυθρόνα χαλάρωσης! Μια κλασική πολυθρόνα relax ταιριάζει σε όλους τους χώρους. Επιλέξτε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υλικών. Βάλτε τη σε ανάκληση ή σε ρύθμιση μασάζ και απλά απολαύστε. Μπορείτε να τη συνδιάσετε με έναν καναπέ ή πουφ ανάλογα τον διαθέσιμο  χώρο που υπάρχει για να προσκαλέσετε και τους φίλους. Κάντε την επιλογή με βάση το ύφασμα για να μην έχετε το άγχος της καθαριότητας στο μυαλό σας, μη ξεχνάτε ότι είστε στη γωνιά χαλάρωσης & ψυχαγωγίας.

 

 

Προσκαλέστε τους φίλους σας για ένα movie night party και πάρτε όλοι θέσεις. Αφήστε τους να περιηγηθούν στο χώρο και να μπουν στο πνεύμα της βραδιάς. Τα φώτα χαμηλώνουν, τα ποπ κορν είναι έτοιμα, η ταινία ξεκινά. Η σύνθεση του καθιστικού έχει ολοκληρωθεί. Η τηλεόραση στέκεται πάνω στο έπιπλο της, εσείς κάθεστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα χαλάρωσης και οι τίτλοι της ταινίας τρέχουν στην οθόνη. Καλή προβολή!