Αιώρες: 5 μυστικά για το απόλυτο relax

19/07/2018 0 Σχόλια

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μας αρέσει να ξεκουραζόμαστε λίγο παραπάνω, να ακολουθούμε πιο χαλαρούς ρυθμούς και φυσικά να κάνουμε μπάνια στη θάλασσα. Πώς όμως μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικά η επίτευξη της απόλυτης χαλάρωσης; Το απαραίτητο αξεσουάρ για αυτόν τον σκοπό είναι μια αιώρα φυσικά!

 

1. Επιλέξτε την κατάλληλη αιώρα για εσάς!

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας την αιώρα στερεότυπο από δίχτυ που κρέμεται ανάμεσα σε δύο δέντρα, αλλά πλέον υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές αιώρες ώστε να βρείτε την καλύτερη δυνατή επιλογή για εσάς.

 

Θέλετε μια αιώρα ελαφριά για να την έχετε πάντα μαζί σας; Μια αιώρα βαμβακερή; Από αδιάβροχο ύφασμα για να τη βάζετε κοντά στο νερό; Μια οικογενειακή αιώρα 4 ατόμων για να κάθεστε με τα παιδάκια ή τους φίλους σας μαζί; Μια αιώρα 2 ατόμων ή μια single μοναχική; Επίσης υπάρχει και η αιώρα κάθισμα και για τους πιο περιπετειώδεις τύπους που απολαμβάνουν την εξοχή μια αιώρα με κουνουπιέρα.

 

 

Οι επιλογές είναι πολλές αλλά αν σκεφτείτε για τι χρήση ακριβώς τη θέλετε θα καταλήξετε στη σωστή αιώρα.

 

2. Τοποθέτηση της αιώρας.

Στην τοποθέτηση της αιώρας δύο πράγματα παίζουν ρόλο η ασφάλεια και η τοποθεσία. Μπορείτε να δέσετε την αιώρα με τον κλασικό τρόπο σε ένα δέντρο και για επιπλέον ασφάλεια να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό γάντζο με σχοινί. Μπορείτε όμως και να επιλέξετε ανάμεσα σε ξύλινες και μεταλλικές βάσεις που μεταφέρονται εύκολα και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και στο σπίτι και έτσι να απολαύσετε την αιώρα σας στο μέγιστο βαθμό και όποτε επιθυμείτε εσείς.

 

 

3. Που να κρεμάσω την αιώρα μου;

Μια αιώρα μπορεί να κρεμαστεί οπουδήποτε αλλά ιδανικά πρέπει να την κρεμάσετε σε μέρος που να αερίζεται καλά και κάτω από την πυκνή σκιά ενός δέντρου ή μιας ομπρέλας! Κερδίζετε επιπλέον βαθμούς αν αυτό το μέρος είναι δίπλα στη θάλασσα για να ακούτε τους ήχους των κυμάτων! Εναλλακτικά, αρκετά ωραίος είναι και ο ήχος από τα τζιτζίκια ενώ αντίστοιχα το βράδυ οι γρύλοι συναγωνίζονται το τραγούδι των τζιτζικιών!

 

 

4. Tip για την ανάκλιση στην αιώρα.

Μια χρήσιμη πληροφορία σχετικά με το πως ξαπλώνουμε σε μια αιώρα είναι να ανεβαίνουμε και στη συνέχεια να καθόμαστε και να ξαπλώνουμε διαγώνια κατά μήκος. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα και θα είμαστε πιο σταθεροί πάνω στην αιώρα. Επίσης προτείνουμε να περνάτε αρκετό χρόνο πάνω στην αιώρα ώστε να εξοικειωθείτε και να γίνετε άνετοι με αυτήν!

 

 

5. Απαραίτητα εξαρτήματα!

Για να περάσετε ακόμα πιο ποιοτικό χρόνο πάνω στην αιώρα σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάποια πράγματα υψίστης σημασίας! Αρχικά χρειάζεστε ένα δροσερό ποτό όπως μια μπύρα ή έναν παγωμένο καφέ. Κατόπιν, ένα καλό και πολύ ενδιαφέρον βιβλίο ή ένα φορητό ηχειάκι για μουσική, εκτός αν σκοπεύετε απλά να απολαύσετε τη σιέστα σας στην αιώρα. Προσθέστε μαξιλάρια για επιπλέον άνεση και είστε έτοιμοι να περάσετε όμορφες χαλαρωτικές στιγμές πάνω στην αιώρα σας!

 

 

Γνωρίζοντας όλα αυτά είστε έτοιμοι για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρον την αιώρα σας και να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι στο εξοχικό, στις διακοπές ή στο σπίτι σας. Απολαύστε την απόλυτη αίσθηση χαλάρωσης ατενίζοντας το νυχτερινό ουρανό και τα αστέρια, ή την ησυχία και τη δροσιά το μεσημέρι πάντα με καλή παρέα και δημιουργήστε ανεκτίμητες αναμνήσεις που θα σας συνοδεύουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!