Διαθέτετε πολλά αντικείμενα και λιγοστό χώρο αποθήκευσης; Υπάρχει λύση! Η πιο πρωτότυπη ιδέα τακτοποίησης αλλά και διακόσμησης με γνώμονα το προσωπικό σας στυλ βρίσκεται στα vintage μπαούλα και βαλίτσες που υπόσχονται κρυφό χώρο για τα βιβλία και τα προσωπικά σας αντικείμενα. Απαλλαγείτε από το βάσανο της αποθήκευσης στους μικρούς χώρους υιοθετώντας μερικές από τις ιδέες που ακολουθούν.

 

Δύο σε ένα

 

Εάν το δάπεδο του καθιστικού ή του σαλονιού φαντάζει κάπως γεμάτο από αντικείμενα και παιχνίδια, εάν τα περιοδικά έχουν αρχίσει να στοιβάζονται κι επιθυμείτε να τακτοποιήσετε κάπως τον χώρο με στυλ, δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα!  Τα μπαούλα αποθήκευσης με vintage χαρακτήρα θα δώσουν τη λύση στην ακαταστασία ενώ παράλληλα θα στολίσουν οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού. Επιλέξτε ένα retro ξύλινο μπαούλο με σκαλίσματα και τοποθετήστε το δίπλα στον καναπέ του σαλονιού ή ακόμη καλύτερα ένα πάγκο με αποθηκευτικό χώρο που θα συνδυάσει παράλληλα διακόσμηση και αποθήκευση σε ένα έπιπλο. Διακοσμήστε την επιφάνειά του με βάζα και φωτογραφίες και τακτοποιήστε έξυπνα τα πράγματά σας.

 

 

                                                                       

 

 

Αποθήκευση με στυλ

 

Για τα άδεια ράφια της βιβλιοθήκης η επιλογή ενός ξύλινου καφασιού αποτελεί πλέον εξακριβωμένη τάση! Ιδιαίτερα εάν επιθυμείτε να δώσετε μια rustic διάθεση στο χώρο που θα θυμίζει προάστιο αμερικανικής πολιτείας. Διαχωρίστε τα προσωπικά σας αντικείμενα και οργανώστε τα όπως επιθυμείτε διότι η καθαριότητα και η τάξη είναι αρχοντιά όπως και να το κάνουμε! Για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα μη διστάσετε να επιλέξετε διάφορα μεγέθη και σχέδια για να στοιβάξετε σε κάποια γωνιά του καθιστικού. Τα καφάσια με καπάκι προσφέρονται για αυτό το συγκεκριμένο σκοπό ενώ αντίθετα τα ρηχά με χερούλια από σχοινί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν φρουτιέρες για το ξύλινο τραπέζι της κουζίνας ή του εξωτερικού χώρου.  

 

 

                                                                       

 

 

Μικρές ιδέες που θα σας λύσουν τα χέρια

 

Ο χώρος της κουζίνας όπου δημιουργούνται διάφορα μαγειρικά επιτεύγματα δεν γίνεται να αποτελεί εξαίρεση. Η διατήρηση των τροφίμων επομένως είναι άκρως σημαντική!  Τα μεταλλικά κουτιά προσφέρονται για τη φύλαξη των μπαχαρικών ή μπισκότων -ενίοτε και για είδη ραπτικής- καθώς και για τα δημητριακά. Τακτοποιείστε τα ντουλάπια και τα συρτάρια δημιουργώντας περισσότερο χώρο και διευκολύνετε την ζωή και την καθημερινότητά σας. Για τα λοιπά συρτάρια του σπιτιού που χρειάζονται και εκείνα τακτοποίηση, μπορείτε πάλι να επιλέξετε ξύλινα κουτιά αποθήκευσης και αν έχετε έμπνευση να κατασκευάσετε τα δικά σας από χαρτόνι και σχοινί.

 

 

                                                                       

 

 

Συμβαδίζοντας με τις τάσεις

 

Η πιο μοντέρνα πρόταση της αγοράς εμπνευσμένη από τα καλοκαιρινά θέρετρα της μεσογείου ονομάζεται καλάθι. Πλούσιες κατασκευές από σχοινί ή ψάθα και μεγάλη ποικιλία σε σχήματα και μεγέθη που θα διακοσμήσουν αλλά παράλληλα θα σας λύσουν τα χέρια στο θέμα της αποθήκευσης. Τοποθετήστε ένα σετ των τριών σε διαφορετικό σχήμα στο δάπεδο του καθιστικού, διακοσμήστε με ένα ριχτάρι σε απαλή απόχρωση και τακτοποιήστε τα αντικείμενά σας όμορφα και με άποψη. Ιδανικά συνδυάστε ένα χαλί από όμοιο υλικό και boho μοτίβα καθώς κι ένα ανάλογο φωτιστικό χώρου.

 

                                                                      

 

 

Αποθήκευση και διακόσμηση γίνονται ένα και δημιουργούν ένα χώρο άρτια συμμαζεμένο. Επιλέξτε ένα μπαούλο με αποθηκευτικό χώρο και rustic διάθεση που θα δημιουργήσει μια ήρεμη και απλή ατμόσφαιρα. Τακτοποιείστε και διακοσμήστε το χώρο κι είναι δεδομένο πως από εδώ και πέρα δεν θα σκοντάφτετε πάνω σε περιττά αντικείμενα σκορπισμένα στο δάπεδο.