Χριστουγεννιάτικο δέντρο και πως να το επιλεξεις σε 6 tips

Συντάχτηκε από: Echo2 10/11/2018 0 Σχόλια

Έφτασε η στιγμή να επιλέξετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα πρωταγωνιστήσει στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα γίνει και το επίκεντρο του σπιτιού για τον επόμενο 1,5 μήνα αφού είναι δικαίως το  σημαντικότερο στοιχείο της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Στέκεται εκεί στολισμένο και επιβλητικό συμβολίζοντας την ζωή μέσα στον βαθύ χειμώνα. Είναι τόσο σημαντική η παρουσία του που αξίζει να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο στην επιλογή του ώστε και να βρείτε το καταλληλότερο για εσάς και να το ευχαριστειθήτε για πολλά πολλά χρόνια.

 

1ο tip

 Ξεκινάμε απο το πρώτο ερώτημα που μας έρχεται στο μυαλό. Να διαλέξουμε φυσικό δέντρο ή συνθετικό; Εδώ η απάντηση είναι διαφορετική για τον καθένα μας αναλόγως του τι ακριβώς είναι αυτό που θέλει. Το φυσικό δέντρο έχει την δική του χάρη, όμως έχει μικρή διάρκεια ζωής ακριβώς όση και η διάρκεια των Χριστουγέννων κι επιπροσθέτως μαδάει, όπως και το οτι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αλλεργικοί στο φυσικό δέντρο. Το τεχνητό από την άλλη μας εξασφαλίζει οτι θα το έχουμε για πάρα πολλά χρόνια, δεν μαδάει και φυσικά δεν τίθεται ζήτημα αλλεργίας. Στα τεχνητά δέντρα υπάρχει τεράστια ποικιλία οπότε σίγουρα θα βρείτε το ιδανικό για εσάς από κάθε άποψη.

 

2ο tip

Το επόμενο βήμα είνα να βρείτε ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για τον χώρο που θα το διακοσμήσετε. Τα δέντρα βγαίνουν σε πολλά μεγέθη απο τα μίνι που τα τοποθετούμε πάνω σε τραπεζάκια, τα μεσαία 100-150 εκατοστά μέχρι τα ψηλά 180,210,240 έως τα πολύ ψηλά πάνω από 270 εκατοστά. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει με τον χώρο σας. Αν πχ έχετε ένα ψηλοτάβανο σπίτι η επιλογή του 1.80 θα σας πέσει μικρή γιατί δεν θα έχετε αυτό το στοιχείο της επιβλητικότητας, και το δέντρο θα χάνεται, γιαυτό καλύτερα να επιλέξτε ένα δέντρο με ύψος 2,10 ή και 2,40 για να έχετε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Σε ένα σπίτι με μικρό χώρο επιλέξτε ένα μικρότερο σε μέγεθος δέντρο για να σας δημιουργεί ζεστασιά και ηρεμία διαφορετικά θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

 

3ο tip

Επιλέξτε το χρώμα του δέντρου σας και αν αυτό παλιότερα ήταν αυτονόητο, το πράσινο, ερχόμαστε να σας πούμε πως υπάρχουν πανέμορφα δέντρα σε διάφορα χρώματα από ολόλευκα και ροζ μέχρι μαύρα! Όλα είναι θέμα στυλ και γούστου. Αν θέλετε να διαφέρετε ή να κάνετε μια αναφορά στον χαρακτήρα και το στυλ σας ακόμα και με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο επιλέξτε ένα με χρώμα. Ακόμα και στα παραδοσιακά πράσινα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στο σκούρο του κυπαρισσιού ή στο πιο φωτεινό πράσινο του πεύκου. Επίσης επιλέξτε ένα χιονισμένο δέντρο για ένα πιό παγωμένο αποτέλεσμα. Αν αυτό θέλετε τότε επιλέξτε ένα δέντρο flocked που είναι η νεότερη τεχνική χιονίσματος. Είναι ένα ανάγλυφο υλικό που μοιάζει έντονα με χιόνι και είναι ψημένο πάνω στο φύλλωμα κάτι που του επιτρέπει να μην μαδάει. Ακόμα πολλά δέντρα έχουν πάνω τους καρπούς δέντρου, κουκουνάρια και berries. Τα τελευταία είναι τρομερά αληθοφανή και αν αυτό είναι το ζητούμενο σε εσάς, δηλαδή η φυσικότητα, τότε έχετε ήδη βρεί το δέντρο σας.

 

 

4ο tip

Αφού έχετε καταλήξει σε χρώμα και μέγεθος, ήρθε η ώρα να καταλήξετε και στο σχήμα του. Δώστε σημασία στην αρμονία για ακόμα μια φορά, ούτως ώστε να  πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιλέξτε ανάμεσα στην κανονική, άλφα γραμμή, σε σλιμ ή μεντι σλιμ και βρείτε αναλόγως με τον χώρο σας αυτό που θα δείξει πιο αρμονικά και  καλύτερα ενταγμένο. Επίσης αν όλο το στυλ του σπιτιού είναι μίνιμαλ, επιλέξτε Χριστουγεννιάτικα δέντρα με φώτα και οπτικές ίνες που θα συνεχίσουν αυτήν την ομοιομορφία. Μια ακόμα επιλογή είναι να τολμήσετε ένα ανάποδο δέντρο δίνοντας μια πιο σύγχρονη νότα ή και το μισό δέντρο που εφάπτεται τον τοίχο αν δεν έχετε πολύ χώρο ή θέλετε ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα.

 

 

5ο tip

Το υλικό του δέντρου είναι πολύ σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του δέντρου μιας και θα καθορίσει την εμφάνιση αλλά και την τιμή του σε μεγάλο βαθμό. Τα δέντρα βγαίνουν σε PVC παλιό υλικό, κλασικό, τύπου Colorado που δεν μαδάει όπως θυμόσαστε στα παλιά, αλλά θέλει προσοχή με την αποθήκευση γιατί έχει την τάση να τσαλακώνει. Είναι πιο οικονομικό και πολύ αληθοφανές. Υπάρχει επίσης σε περίπου ίδια τιμή, η πευκοβελόνα (nd needle) είναι ένα υλικό που θυμίζει έντονα το πεύκο με φυσική όψη που δεν μαδάει αλλά και αυτό χρειάζεται προσοχή με την αποθήκευση γιατί τσαλακώνει. Η τρίτη κατηγορία, είναι το πιο νέο υλικό PE-Plastic με πολύ φυσική όψη το οποίο δεν παθαίνει τίποτα δεν μαδάει ούτε τσαλακώνει και η τιμή του είναι λίγο πιο ανεβασμένη, ένα γενικός κανόνας είναι πως όσο πιο πολύ PE έχει ένα δέντρο τόσο ανεβαίνει το κόστος το full plastic είναι σαν αληθινό με τοπ ποιότητα και αντοχή. Βεβαίως υπάρχει και η δυνατότητα του μικτού φυλλώματος (mix nd-pvc,mix pe-pvc,triple mix pe-nd-pvc) στο οποίο κερδίζετε σε μια μεσαία τιμή να έχετε ένα δέντρο με μεγάλη πυκνότητα, πολύ καλή ποιότητα κι ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. 

 

 

6ο tip

Η διαδικασία επιλογής δέντρου είναι σίγουρα αρκετά διασκεδαστική για τους περισσότερους απο εμάς. Είναι τόσες πολλές οι επιλογές, τόσο χαρούμενα τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που το πλαισιώνουν, που μας γεμίζει χαρά, ενέργεια και αισιοδοξία το να ψάχνουμε το πιο κατάλληλο δέντρο για εμάς. Αν βέβαια δεν ανοίκετε σε αυτήν την κατηγορία ή έχετε περιορισμένο χρόνο και σας φαίνεται χρονοβόρα η διαδικασία επιλογής του, όμως δεν θέλετε να συμβιβαστείτε με ένα μέτριο αποτέλεσμα στον στολισμό του δέντρου σας τότε επιλέξτε ένα έτοιμο στολισμένο δέντρο. Υπάρχει λοιπόν και η επιλογή ενός έτοιμου στολισμένου δέντρου, και όταν εννούμε έτοιμο στολισμένο δέντρο αναφερόμαστε σε ένα δέντρο που έχει επιμεληθεί επαγγελματίας διακοσμητής και έχει δημιουργήσει μια μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση διακόσμησης! Τι καλύτερο λοιπόν απο το να έχετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των ονείρων σας και ας έχετε μια πολύ απαιτητική καθημερινότητα που σε άλλη περίπτωση δεν θα το επέτρεπε. 


 

‘Οποιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να επιλέξετε δώστε την απαραίτητη σημασία στα φωτάκια, στην βάση του δέντρου, στα δώρα και φυσικά στα στολίδια. Να θυμάστε πως όλα τα δέντρα για να τα αναδείξετε σωστά θέλουν και τα κατάλληλα στολίδια καθώς και πλούσιο φωτισμό.

 

Κι ένα έξτρα tip! Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να δείξει σαν τα εξώφυλλα των περιοδικών που θαυμάζετε θέλει λίγη υπομονή και σχολαστικότητα! Ανοίξτε με φροντίδα το φύλλωμα του για να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα και είστε έτοιμοι να χαρείτε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου!