Επιτέλους έφτασε η ώρα να μετακομίσετε μαζί και να ξεκινήσετε την κοινή σας ζωή! Τέτοιες στιγμές είναι οι πιο σημαντικές στη ζωή του ανθρώπου καθώς είναι ένα σημείο- σταθμός στη ζωή, ένας προθάλαμος για να σιγουρευτείς αν όντως ταιριάζεις με τον άνθρωπό σου. Τεστ νούμερο 1: η διακόσμηση του σπιτιού. Ο καθένας έχει το γούστο του και θέλει ξεχωριστά πράγματα, αυτό όμως δεν θα πρέπει να είναι η αιτία για διενέξεις και καυγάδες. Με μικρές υποχωρήσεις και λύσεις όλα μπορούν να λυθούν. Άλλωστε, γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Ξεκινήστε με αυτό που θα αντικρύζετε όταν θα μπαίνετε σπίτι. Δεν είναι άλλο από το χολ στο οποίο έξυπνο αλλά και πρακτικό είναι να κρεμάσετε σε κάποιο τοίχο μια κλειδοθήκη  για να τοποθετείτε τα κλειδιά σας και να μην τα ψάχνετε συνέχεια. Κάτι τέτοιο μπορεί  να σας φέρει και πιο κοντά αφού τις στιγμές που δεν προλαβαίνετε να πείτε καλημέρα μπορείτε να αφήσετε ένα σημείωμα για να φτιάξετε τη μέρα του συντρόφου σας!  Στη συνέχεια, δίπλα μπορείτε να τοποθετήσετε κάποια κρεμάστρα για να μην είναι τα πανωφόρια σας πεταμένα μέσα στο σπίτι και τα ψάχνετε. Μπορεί να είναι κάποια vintage ή κάποια πιο απλή, όπως για παράδειγμα σε σχήμα σκάλας, για να προσδώσει μια μοντέρνα αίσθηση στο σπίτι τη στιγμή κιόλας που κάποιος είναι στον προθάλαμο.

 


 

Βέβαια, οι αγαπημένες μας κρεμάστρες έχουν ποικίλες χρήσεις και ανάλογα με το σχέδιό τους  μπορείτε να τις βάλετε είτε στην κουζίνα, είτε στο υπνοδωμάτιο ή όπου αλλού σας φαίνεται ότι ταιριάζει.

Έπειτα, προχωράμε στο σαλόνι όπου θα πρέπει να υπάρχει ένα ρολόι για να μην χάνετε την αίσθηση του χρόνου! Όλοι μας κοιτάμε την ώρα μέσα στη μέρα και αν την κοιτάμε από ένα ρολόι που μας δείχνει την αξία του χρόνου - αφού μας δείχνει τα σημαντικά, την οικογένεια -  φτιάχνει η διάθεση και γεμίζει αισιοδοξία το χώρο. Ειδικά σχεδιασμένο ρετρό στυλ δεν ταιριάζει μόνο στο σαλόνι αλλά και σε όλα δωμάτια!

 

 

Στο σαλόνι λοιπόν δεν μπορεί να μην υπάρχει ένα τραπεζάκι. Αν όχι κάτι κλασσικό πως θα σας φαινόταν ένα ρετρό επιπλάκι με συρτάρι; Αφενός, είναι πρακτικό αφού μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω του οτιδήποτε θέλετε αλλά και να αποθηκεύσετε μικροπράγματα στο συρταράκι. Αφετέρου, δίνει προσωπικότητα και ιδιαίτερο στυλ στο χώρο.

 

 

Συνεχίζοντας, δώστε ένα Industrial αέρα στο σαλόνι σας με ένα μεταλλικό φωτιστικό οροφής. Το παλιακό του χρώμα του δίνει ένα μοντέρνο αέρα, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Μήπως θα θέλατε και μια πιο γλυκιά πινελιά στο σαλόνι σας; Επιλέξτε μια ξύλινη σύνθεση από κορνίζες για να κρατήσετε για πάντα σε εμφανές σημείο τις αναμνήσεις σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε. Είναι μια ιδέα η οποία θα ταίριαζε με οποιαδήποτε διακόσμηση υπνοδωματίου.

 


 

Για να βλέπετε όμως τις φωτογραφίες σας θα πρέπει να έχετε φωτιστικά στα υπνοδωμάτια. Αν θέλετε να συνεχίσετε το Industrial στυλ στον φωτισμό, ωραία πρόταση είναι να βάλετε μεταλλική απλίκα πάνω από τα κομοδίνα σας. Δίνει μια άλλη αίσθηση και θα κάνει το υπνοδωμάτιό σας να θυμίζει παλιό ξενοδοχείο από ταινία. Πρόκειται σίγουρα για κάτι μοντέρνο, πρωτότυπο αλλά και πρακτικό. Εσείς θα το τολμήσετε;

 


 

Τέλος, τα περισσότερα νέα ζευγάρια δεν προσέχουν την κουζίνα τους. Μην κάνεις το ίδιο, στην κουζίνα συμβαίνουν θαύματα καθώς εκεί φτιάχνετε το φαγητό που όπως όλοι ξέρουμε ενώνει τους ανθρώπους. Κρεμάστε, λοιπόν, καλαθάκια σε κάποιο περβάζι, συρτάρι ή τοποθετήστε τα ακόμη και κάτω και χρησιμοποιήστε τα ως  χώρους αποθήκευσης. Δίνει μια minimal μαζί με μοντέρνα ατμόσφαιρα.

 


 

Μην ξεχνάτε για να έχετε ένα όμορφα διακοσμημένο σπίτι δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Μικρά αντικείμενα, όπως τα παραπάνω, μπορούν να κάνουν την διαφορά στο χώρο σας και να δημιουργήσουν το τέλειο για εσάς κλίμα!