Δροσερή διακόσμηση με συντριβάνια στον κήπο ή το σπίτι-συμβουλές και οφέλη

16/03/2018 0 Σχόλια

Οφέλη της διακόσμησης με συντριβάνια στο σπίτι: 

 

Ονειρευόσασταν πάντα έναν κήπο με όμορφη βλάστηση και μαγική, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα;  Μήπως ένα υπέροχο λουτρό, με χαλαρωτική διακόσμηση κέντρου σπα; Ή μια αρμονική γωνιά στο σπίτι με όμορφο φωτισμό και τον κελαριστό ήχο του νερού; Σας φαίνονται εξωπραγματικά όλα αυτά; Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέλειο σκηνικό στο σπίτι σας με ένα συντριβάνι, φυτά, όρεξη και φαντασία!

 

 

Το νερό σαν στοιχείο και  πιο συγκεκριμένα η παρουσία του και ο ήχος στο χώρο, είναι θεραπευτικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στη χαλάρωση και τη μείωση του στρες. Εξαιτίας των έντονων ρυθμών της καθημερινότητας, συσσωρεύουμε άγχος και στρες, όποτε η χρυσή τομή για καταπολέμιση του στρες και υψηλή αισθητική στο χώρο είναι η εισαγωγή του υδάτινου στοιχείου. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για αυτό απο ένα συντριβάνι! Όταν ακούγεται ο ήχος του νερού στον χώρο, διαχέεται φρεσκάδα και καθαριότητα και στην περίπτωση που ζούμε σε μία κεντρική περιοχή, ο ήχος του νερού καλύπτει τη βοή του δρόμου.

 

 

Συντριβάνια και Feng Shui: 

 

Η ανατολική φιλοσοφία επιτάσσει έναν τρόπο διακόσμησης για τη βέλτιστη διαρρύθμιση του χώρου έτσι ώστε να διαχέεται όσο δυνατόν  περισσότερη θετική ενέργεια στο σπίτι, το γνωστό σε όλους feng shui. Σύμφωνα με το feng shui υπάρχουν 5 στοιχεία στη φύση τα οποία πρέπει να αντιπροσωπεύονται στο χώρο με πλήρη αρμονία και αναλογία ώστε να έχουμε θετική, θεραπευτική ενέργεια στο σπίτι μας. Τα στοιχεία αυτά είναι η φωτιά, η γή, το ξύλο, το μέταλλο και το νερό. Σε αντιστοιχία με τα σημεία του ορίζοντα, η φωτιά βρίσκεται στο νότο, η γή νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά, το ξύλο ανατολικά και νοτιοανατολικά, το μέταλλο δυτικά και βορειοδυτική και τέλος το νερό αντιπροσωπεύεται στο βορρά. Τα αντικείμενα και τα έπιπλα λοιπόν, καθώς και οι χρωματισμοί που επιλέγουμε για κάθε χώρο θα πρέπει να συμφωνούν με τα στοιχεία για να μη μπλοκάρει και μένει στάσιμη η ενέργεια και για να τονίζονται οι θετικές ιδιότητες του κάθε στοιχείου. Το κάθε στοιχείο ευεργετεί διαφορετικά ένα χώρο. Συγκεκριμένα, το νερό σαν στοιχείο καθαρίζει και ενισχύει την ενέργεια του χώρου, ευνοεί τα καινούργια ξεκινήματα, , χαρίζει τύχη και ελκύει την αφθονία και τον πλούτο αγαθών.  

 

 

Για να προχωρήσετε στη διακόσμηση με γνώμονα το feng shui θα πρέπει να έχετε στο νού σας τα 4 στοιχεία του ορίζοντα και πως το σπίτι σας συσχετίζεται με αυτά. Αναλόγως τη θέση που θα επιλέξετε να τοποθετήσετε το συντριβάνι, θα έχετε και τα σχετικά οφέλη. Επιθυμείτε καλή υγεία και αρμονικές σχέσεις μεταξύ της οικογένειάς σας; Τοποθετήστε το συντριβάνι στην ανατολή. Για πλούτο και αφθονία θα πρέπει να επιλέξετε μια θέση στη νοτιοανατολική μεριά του σπιτιού, ενώ στην περίπτωση που θέλετε να ενισχύσετε την καριέρα και το μονοπάτι της ζωής σας, τοποθετήστε το συντριβάνι στο βορρά. Αντίθετα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην τοποθετήσετε το συντριβάνι σας, στο νότο, καθώς είναι το στοιχείο της φωτιάς και θα την αποδυναμώσετε. Επίσης αποφύγετε την νοτιοδυτική, δυτική και βορειοδυτική πλευρά του σπιτιού. Εάν πάλι θέλετε να διαμορφώσετε τον κήπο ή τη βεράντα, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με τα στοιχεία του ορίζοντα και τοποθετείτε το συντριβάνι στις κατάλληλες θέσεις όπως αναλύσαμε παραπάνω.

 

 

Διακοσμητικά Tips:

 

Τοποθετήστε το συντριβάνι στο σημείο που επιλέξατε και ξεκινήστε! Μπορείτε να το περιβάλλετε με φυτά που ζούν κοντά σε ποτάμια και λίμνες για να φαίνεται πιο αρμονικό και φυσικό το αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που διαμορφώνετε τον κήπο ή τη βεράντα, θα σας προτείναμε να φυτέψετε, νάρκισσους, διάφορα υποείδη καλαμιών, γιούνκους και μυριόφυλλο, ενω αν έχετε τη δυνατότητα, δημιουργήστε μια τεχνιτή μικρή λιμνούλα σε μια δεξαμενή, με νούφαρα που θα αναδείξει τέλεια το συντριβάνι σας. Και φυσικά, ολοκληρώστε τη διακόσμηση με κάποιο coffee set κήπου.

Άλλη μια πρόταση είναι να περιβάλλετε το συντριβάνι με βότσαλα και πέτρες και να σχηματίσετε έτσι μια μικρογραφία ‘πέτρινου κήπου’ ή όπως είναι γνωστή αυτή η τάση ‘rock garden’. Ένας rock garden προσαρμόζεται στο μέγεθος κάθε χώρου, εσωτερικού ή εξωτερικού και αποπνέει έναν αέρα ανατολής και μινιμαλιστικής τελειότητας. Συνδυάστε το με ένα λιτό πάγκο για ατμόσφαιρα που θα σας μεταφέρει σε έναν αυθεντικό κήπο στην Ιαπωνία!

 

 

Αν πάλι προτιμάτε πιο ζεστή και αισθησιακή ατμόσφαιρα, το συντριβάνι θα μπορούσε να είναι το κεντρικό σημείο ενός όμορφου καθιστικού απο rattan ή whicker. Συμπληρώστε το look με φαναράκια, πλούσια ριχτάρια και μαξιλάρια και δημιουργήστε ένα χώρο με εξωτική χροιά που θα θυμίζει Μαρόκο και Καζαμπλάνκα και θα σας ταξιδέψει!

Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε το συντριβάνι σας και στο μπάνιο, ιδανικά πάνω σε μια vintage ραφιέρα με συνοδευτικά φυτά, κεριά και είδη καλλωπισμού όπως αιθέρια έλαια, σαπούνια, άλατα μπάνιου και να μεταφέρετε την αίσθηση της πολυτέλειας ενός σπα στο μπάνιο σας!

 

 

Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη να συνθέσει την ομορφότερη γωνιά του σπιτιού ή του κήπου και απολαύστε τα οφέλη, χαλαρώνοντας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η ατμόσφαιρα στο σπίτι δε θα είναι ποτέ πια η ίδια και εσείς θα αναζωογονηθείτε εξίσου. Η προσωπική σας όαση, είναι έτοιμη για να σας υποδέχεται κάθε μέρα και να χρωματίζει την καθημερινότητά σας!