Διακόσμηση τοίχου Garage Look με 6 κινήσεις

03/07/2018 0 Σχόλια

Σε συνέχεια του άρθρου μας στην ΄εκπαίδευση΄ για τη διακόσμηση τοίχου, θα ασχοληθούμε με διάφορες τάσεις στη διακόσμηση και θα σας δείξουμε με εύκολα και απλά βήματα πως μπορείτε να διαμορφώσετε τους τοίχους σας σύμφωνα με το στυλ που θέλετε να δώσετε.

Σειρά έχει το Garage στυλ. Ένα στυλ που χαρακτηρίζεται από τη μίνιμαλ και στιβαρή εμφάνιση. Είναι ιδανικό look για να συνδυαστεί με industrial διακοσμήσεις καθώς έχει πολλά κοινά σημεία.

Αρχικά, οι τοίχοι επενδύονται με ξύλο ή με τούβλα εκτεθειμένα. Εναλλακτικά, προτιμούνται γκρι ψυχρές αποχρώσεις για να παραμένουν ουδέτεροι σαν έναν άδειο καμβά.

Σε αυτόν τον καμβά έχουμε το περιθώριο να αφήσουμε ελεύθερη τη δημιουργικότητά μας και να διακοσμήσουμε τους τοίχους με στοιχεία που όπως υποδηλώνει το όνομα garage να το φέρει πιο κοντά στην εικόνα αυτή χωρίς να χάνει πόντους από την αίγλη που μπορεί να έχει κάποιο άλλο στυλ. Όπως και με το Industrial, έτσι και εδώ ισχύει ο κανόνας ‘Less is more’.

 

 

 Ένας γυμνός σκουρόχρωμος τοίχος μπορεί να διαμορφωθεί σε έργο τέχνης ακολουθώντας απλά βασικούς κανόνες.

1. Συλλέξτε πίνακες σε διαφορετικά μεγέθη με θέμα vintage αυτοκίνητα και μηχανές. Μπορεί να είναι σχέδια(blueprints) από ρετρό οχήματα, σκίτσα, παλιές διαφημίσεις ή πινακίδες συνεργείου. Μην περιοριστείτε στο χρώμα! Η έλλειψη χρώματος στους τοίχους επιτρέπει τη ζωηρότητα και τη ζωντάνια στους πίνακες. Επιπλέον, επιλέξτε κάποιους πίνακες με pin up girls. Θα δώσουν ένταση και χρώμα στους τοίχους. Άλλη μια πρωτότυπη ιδέα είναι να στερεώσετε και το παλιό σας ποδήλατο στον τοίχο για αυθεντικό garage look που θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες σας σε κάθε περίπτωση. Αναμείξτε τους με πινακάκια με διαφορετικό περιεχόμενο. Όσον αφορά στη διαρρύθμιση ακολουθήστε έναν βασικό κανόνα που καλύψαμε στην εισαγωγή του αφιερώματος.

*Πριν κρεμάσετε το οτιδήποτε στον τοίχο σιγουρευτείτε για τη θέση του, ειδικά εαν πρόκειται για μεγάλη σύνθεση με πολλά αντικείμενα. Καλύτερα να ιχνογραφήσετε τα κάδρα ή τις κορνίζες σε χαρτί και κατόπιν να κολλήσετε τα σχήματα με ταινία στον τοίχο για να δείτε πως φαίνονται. Όταν καταλήξετε στην τελική μορφή, τότε βάζετε και τα καρφιά. Έτσι θα γλιτώσετε τον τοίχο σας απο τα άσκοπα τρυπήματα.  

 

 

2. Παλιά εργαλεία. Μπορείτε να συνθέσετε ένα τοίχο που να θυμίζει έκθεμα, κρεμώντας παλιά εργαλεία. Παραδόξως, όσο πιο παλιά και σκουριασμένα δείχνουν τόσο το καλύτερο. Θα δώσουν στον τοίχο σας μια νότα νοσταλγίας και αυθεντικότητας και εσείς θα έχετε αξιοποιήσει πλήρως την εργαλειοθήκη του παππού σας!

 

 

3. Ράφια! Και όχι οποιαδήποτε ράφια. Ράφια που να έχετε επιμεληθεί εσείς με απλά υλικά ή που...να δίνουν αυτήν την εντύπωση. Μια απλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μεταλλικούς υδραυλικούς σωλήνες και απλές ξύλινες τάβλες. Μια χειροποίητη ραφιέρα είναι αυθόρμητη και είναι πρακτική καθώς καλύπτει μεγάλο μέρος από ένα τοίχο και χρησιμεύει στο να τοποθετήσουμε μικροαντικείμενα, βιβλία και διακοσμητικά.

4. Έχετε τη ραφιέρα. Πώς θα την αξιοποιήσετε; Με το να προσθέσετε vintage μεταλλικές διακοσμητικές μινιατούρες! Για να είστε στο θέμα επιλέξτε μινιατούρες οχημάτων, ρετρό αντλιών βενζίνης, μοτοποδήλατα και σχετικές με το θέμα φιγούρες. Ενισχύστε το look με 3D μεταλλικά και ξύλινα πινακάκια.

 

 

5. Τοποθετήστε επιτοίχιες απλίκες σε βιομηχανικό στυλ για να αναδείξετε σημεία που αξίζουν να προβληθούν περαιτέρω και να συμπληρώσετε το look.

6. Τέλος, ολοκληρώστε τη διακόσμησή σας με ένα ρολόι που θα συμπληρώσει το παζλ και θα ενώσει όλα τα στοιχεία μεταξύ τους.

Σε αυτό το σημείο η garage διακόσμηση έχει ολοκληρωθεί. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη διακόσμηση σε εργένικο ή φοιτητικό σπίτι καθώς έχει αρκετά αρσενικά στοιχεία ή στο play room αν υπάρχει. Επίσης προτείνεται και σε επαγγελματικούς χώρους όπως καφέ και μπαρ.  

 

 

Πράγματι, το να σχεδιάσετε τη διακόσμηση των τοίχων σε ένα συγκεκριμένο στυλ απαιτεί συνδυασμό πολλών στοιχείων: λίγη γνώση, φαντασία, υπομονή και δημιουργικότητα, αλλά μέσα απο αυτή τη διαδικασία θα περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας και θα ανταμοιφθείτε με ένα καλόγουστο αποτέλεσμα που θα το θαυμάσουν όλοι και θα το έχετε δημιουργήσει μόνοι σας.

Γραφτείτε στο newsletter, ακολουθείστε τη σελίδα μας στο facebook καθώς και το blog του site μας με τις συμβουλές διακόσμησης, για να μη χάσετε τη συνέχεια της ενότητας.