Εφηβεία, μια από τις πιο όμορφες αλλά και δύσκολες περιόδους στη ζωή ενός παιδιού αλλά και γονιού. Είναι το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση και εκείνη η περίοδος κατά την οποία αρχίζει ξεκάθαρα να έχει προσωπικό γούστο και να θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Μέσα σε όλη αυτή την διάθεση αλλαγής πρώτο και κύριο που χρειάζεται αναδιάταξη είναι ο μικρόκοσμός του, δηλαδή το δωμάτιο του. Πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο το παιδί/έφηβος θα περάσει αρκετές ώρες και μέρες και ο τόπος που όταν ενηλικιωθεί πάντα θα επιστρέφει για να θυμηθεί την παιδικότητά του.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο γονείς θα πρέπει να τον βοηθήσετε να φτιάξει το ιδανικό δωμάτιο, τον προσωπικό του χώρο. Ας δούμε κάποια κλασσικά αλλά και λίγο μοντέρνα που θα μπορούσε να έχει σε αυτό.

 

Από όταν θυμάμαι συζητήσεις για εφηβικά δωμάτια πάντα όλοι μιλούν για την ιδιαίτερη διακόσμηση στους τοίχους που έχουν. Πιο παλιά αφίσες, μετά γκράφιτι και πίνακες και τώρα; Τώρα που η εποχή απαιτεί λίγο πιο minimal διακόσμηση προτιμήστε vintage πίνακες  ανάλογα με το γούστο του παιδιού σας. Είναι παιχνιδιάρικοι ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη λίγο πιο σοβαρή αίσθηση που θέλει να περάσει καθώς μεγαλώνει. Πρόκειται για διαχρονικά κομμάτια τα οποία αργότερα θα μπορεί να τα πάρει μαζί του στο δικό του σπίτι και να του θυμίζουν εσάς και αυτά τα χρόνια.

 

 

Στη συνέχεια, σε μια τέτοια vintage διάθεση μπορείτε να βάλετε στον τοίχο κάποιο μαυροπίνακα. Ναι καλά είδατε μαυροπίνακα δεν είναι μόνο για το σχολείο και δεν λειτουργεί μόνο ως διακοσμητικό αλλά έχει και πρακτικό χαρακτήρα. Το παιδί σας μπορεί με έναν πρωτότυπο τρόπο να σημειώνει εκεί το πρόγραμμά του. Επιπρόσθετα, στις δύσκολες στιγμές που έχει η εφηβεία και δεν θα μιλάει πολύ μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω αυτού και να του σημειώνετε εκεί τις υποχρεώσεις του. Αυτή η κίνηση έχει οφέλη 2 σε 1 καθώς και είστε διακριτικοί χωρίς να του πάτε κόντρα αλλά και δείχνετε το ενδιαφέρον σας.

 

 

Μήπως το παιδί σας θέλει και κάτι λίγο πιο ξεχωριστό, κάτι πιο extreme; Τοποθετήστε στον τοίχο μια μεταλλική βέσπα. Είναι ένα κομμάτι το οποίο όταν το παιδί σας θα μετακομίσει στο δικό του σπίτι 99% θα το πάρει μαζί του. Δίνει απίστευτο στυλ και χαρακτήρα στο δωμάτιο και συνδυάζεται τέλεια με τα παραπάνω πινακάκια. Προσέξτε όμως μην τα βάλετε όλα στον ίδιο τοίχο γιατί αλλιώς το δωμάτιο θα μικρύνει απότομα και θα γίνει αποπνικτικό.

 

Από ένα εφηβικό δωμάτιο φυσικά δεν γίνεται να λείπει ένα ημερολόγιο. Για το τέλειο εφηβικό δωμάτιο του παιδιού σας δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα οποιοδήποτε. Προτιμήστε ένα industrial μεταλλικό ημερολόγιο, το οποίο έχει χώρο και για σημειώσεις. Διαθέτει χειροκίνητο μηχανισμό που θα ενθουσιάσει το παιδί σας και θα δώσει στο δωμάτιο ένα αέρα παλιάς εποχής. Τοποθετήστε το στον τοίχο στο δωμάτιο ή το γραφείο και δεν θα χάσει ποτέ πια τη μέρα του η κάποιο διαγώνισμα αφού θα τα έχετε όλα σημειωμένα!

 

 

Το μυστικό για τη δημιουργία της τέλειας διακόσμησης και ατμόσφαιρας είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια. Τίποτα δεν πρέπει να μένει στην τύχη του. Έτσι, και στο γραφείο συνεχίστε την vintage διάθεση και τοποθετήστε μια μολυβοθήκη σε σχήμα αυτοκινήτου. Είναι πρακτική και η ιδανική, μικρή λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.

 

Όπως είπαμε καμία μικρή γωνία ή λεπτομέρεια δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της. Για να ολοκληρωθεί το νέο αυτό δωμάτιο τοποθετήστε στο κομοδίνο μια μεταλλική διακοσμητική μινιατούρα μοτοσυκλέτα. Κατασκευασμένη στο χέρι από παλαιωμένο μέταλλο σε παλιακό μαύρο χρώμα είναι η ιδανική προσθήκη για το δωμάτιο του εφήβου που είναι λάτρης των μηχανών και της αναδρομής στο παρελθόν μέσα από μια μοντέρνα ματιά.

Καλή αρχή!