Ο συνδυασμός του ξύλου με το μέταλλο είναι μία δυνατή τάση που εφαρμόζεται κατ’εξοχήν στην επίπλωση της βεράντας ή του κήπου. Και ενώ στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων παραπέμπει κυρίως σε industrial ύφος, όταν πρόκειται για τους εξωτερικούς χώρους, αυτά τα δύο όμορφα υλικά δίνουν ένα αισθητικό αποτέλεσμα που δεν είναι ούτε πολύ κλασικό, ούτε πολύ μοντέρνο.


‘Επιπλα κήπου από ξύλο και μέταλλο

 

 
 
Η προφανής επιλογή είναι να συνδυάσουμε το ξύλο και το μέταλλο στο ίδιο έπιπλο, όπως τον καναπέ και το τραπεζάκι του καθιστικού της βεράντας μας, ή την τραπεζαρία του κήπου. Συνήθως πρόκειται για έπιπλα που έχουν ξύλινη επιφάνεια και πόδια από ατσάλι, σίδερο ή αλουμίνιο, χωρίς να αποκλείεται και το αντίθετο. Στα είδη του ξύλου που είναι κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους, βασιλιάς θεωρείται το αθάνατο teak, ενώ πολύ ανθεκτικά στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες είναι η ακακία, το πεύκο και ο ευκάλυπτος. ‘Οσο για το μέταλλο, προτιμάμε πάντα το ελαφρύ γαλβανιζέ αλουμίνιο, το στιβαρό ατσάλι ή το αθάνατο φερ φορζέ.


Συνδυασμοί επίπλων από διαφορετικά υλικά

 

 
 
Αν γίνουμε ελάχιστα πιο τολμηροί, μπορούμε να σετάρουμε έπιπλα από διαφορετικά υλικά μεταξύ τους, κερδίζοντας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας bistrot για τον πρωινό καφέ στη βεράντα, συνδυάζοντας ένα ξύλινο τραπέζι με καθίσματα από σίδερο, ή το αντίθετο. Αν θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, μπορούμε ακόμα και να επιλέξουμε παράταιρες καρέκλες, τόσο σε σχέδιο ή σε χρώμα. Η πολυχρωμία μπορεί να έρθει με έναν πολύ εύκολο τρόπο: αλλάζοντας απλά τα πανιά στις καρέκλες σκηνοθέτη μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε το πιο χαρούμενο σκηνικό στον κήπο μας.


Γωνιές χαλάρωσης από ξύλο και μέταλλο

 

 
 
Είτε πρόκειται για μια μικρή αυλή, είτε για τον κήπο του εξοχικού, είτε ακόμα και για την ταράτσα του σπιτιού, μπορούμε να προβλέψουμε μερικά τετραγωνικά όπου θα μπορούμε να χαλαρώνουμε τις ζεστές ημέρες του χρόνου. Οριοθέτησε τον χώρο με ένα ξύλινο deck, παλέτες, ή ένα μεγάλο ψάθινο χαλί. Τοποθέτησε μία ή δύο αναπαυτικές ξαπλώστρες με ατσάλινο ή αλουμινένιο σκελετό. Φρόντισε να εξοπλιστείς με το κατάλληλο είδος σκίασης, όπως μια ομπρέλα, μία τέντα ή ένα πανί.  Ολοκλήρωσε το σκηνικό με διακοσμητικά λαμπάκια ή κεριά που θα γλυκάνουν περισσότερο τα υλικά του ξύλου και του μέταλλου και θα κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο απολαυστική.


Οι λεπτομέρειες που θα ορίσουν το στυλ

 

 
 
Από εκεί και πέρα, η διακόσμηση είναι αυτή που θα ορίσει τον χαρακτήρα του χώρου και θα αποτυπώσει το αγαπημένο σου στυλ. Μπορείς να πλημμυρίσεις τον χώρο με πολύχρωμες μαξιλάρες, αιώρες, κουρελούδες, πουφ, φανάρια και τροπικά φυτά αν έχεις ανέμελη διάθεση.  Να κρατήσεις το περιβάλλον λιτό και λειτουργικό, με δημιουργική διάθεση.
 

 
Να φτιάξεις έναν εκλεπτυσμένο εξωτερικό χώρο επιλέγοντας διακοσμητικά με γνώμονα την ποιότητα και την αρμονία. ‘Η να εκφράσεις τη νοσταλγική σου διάθεση με ρομαντικά κασπώ, λουλούδια και ρετρό διακοσμητικά που σου θυμίζουν την παιδική σου ηλικία.

Τα έπιπλα των εξωτερικών χώρων φτιάχνονται από διάφορα υλικά, τα οποία πολλές φορές «παντρεύονται» μεταξύ τους. Συνδυάζοντας τη διαχρονική γοητεία του ξύλου με τη στιβαρότητα του μετάλλου, μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι το διακοσμητικό ύφος που θέλουμε να επιτύχουμε.