Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, είναι εκεί που συμβαίνει όλη η μαγεία και ενώνεται η οικογένεια. Όσο πιεστικοί και γρήγοροι και αν είναι οι ρυθμοί ζωής πάντα βρίσκεις χρόνο κάποια στιγμή για να μαγειρέψεις, να φτιάξεις μια ποικιλία για καλούς φίλους ή λίγα ποπ κορν για να δεις μια ταινία. Γιατί λοιπόν να έχεις παραμελημένο ένα τόσο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού; Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για να μην έχεις μια μοντέρνα κουζίνα που σε προκαλεί να είσαι εκεί και εμείς είμαστε εμείς εδώ για να σου το αποδείξουμε. Μπορείς λοιπόν να κάνεις την κουζίνα σου ξεχωριστή όσο είσαι εσύ με απλά βήματα. Πάμε να τα δούμε μαζί.

 

Άρχισε την ανανέωση της κουζίνας σου από το πιο απλό, τους τοίχους. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάτι εξεζητημένο πάνω τους για να είναι ξεχωριστή. Μπορείς να κρεμάσεις vintage πίνακες ανάλογα με το στυλ σου και το στυλ που θες να της δώσεις. Υπάρχουν επιλογές  λίγο πιο retro, για τους λάτρεις του καφέ ή της μπύρας και πολλές ακόμα επιλογές. Όχι άλλοι κενοί τοίχοι στις κουζίνες πια! Ήταν μια μόδα που ίσχυε κάποτε αλλά όχι πια. Δεν εννοούμε βέβαια να μην αφήνεις τους τοίχους σου ούτε λίγο να αναπνεύσουν αλλά να μην είναι και τελείως άδειοι. Οι πίνακες είναι διακριτικοί και πίστεψε με μια άσχημη μέρα μπορούν να την κάνουν λίγο πιο όμορφη.

 

 

 

Συνέχισε, με μια αλλαγή στα σκεύη αποθήκευσης. Γιατί να αποθηκεύεις τα μπαχαρικά και τα υλικά σου ξενέρωτα βαζάκια και κουτάκια καφέ όταν υπάρχουν πολλά δοχεία για αυτή την χρήση. Προσθέτουν άποψη στην κουζίνα σου και κάνουν την αποθήκευση εύκολη ενώ ταυτόχρονα τη διακοσμούν. Ανάλογα με το χρώμα της κουζίνας σου προτίμησε δοχεία στα ίδια χρώματα για αρμονία ή σε τελείως διαφορετικά για αντίθεση.

 

 

 

Μαζί με τα βαρετά δοχεία ήρθε ο καιρός να αλλάξεις και τους δίσκους σερβιρίσματος. Δεν είναι πια in οι κλασσικοί ασημένιοι δίσκοι. Ας μην γινόμαστε άδικοι είναι ωραίοι για κάποια πιο επίσημη εκδήλωση αλλά όχι για να σερβίρεις το πρωινό στο έτερον σου ήμισυ ή ένα χαλαρό κρασί σε φίλους. Προτίμησε τετράγωνους ξύλινους δίσκους. Θα προσθέσουν στην κουζίνα σου μια vintage αίσθηση, είναι βολικοί καθώς χωράνε αρκετά πράγματα και μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις και για διακοσμητικά!

 

 

 

Στο όλο mood της γενικής αλλαγής και ανανέωσης ας πάμε να αλλάξουμε σιγά σιγά τα σκεύη σερβιρίσματος. Πρώτο και κύριο είναι η σαλατιέρα καθώς πιο μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την εντυπωσιακή επιλογή; Εννοείται ότι δεν είναι από τα σκεύη που θα έχεις κρυμμένα σε κάποιο ντουλάπι αλλά σε κάποια όμορφη γωνιά του πάγκου σου προσδίδοντας minimal και μοντέρνο αέρα. Είναι ιδανική πέρα από άποψη διακόσμησης για τραπέζια με πολλούς ή λίγους φίλους καθώς έχει βάση μπαμπού και σετ κουτάλες!

 

 

 

Μέσα στην όλη διάθεση αλλαγής και ανανέωσης ευκαιρία να πάρεις κάτι και για εσένα. Καταλαβαίνεις πως το λέω και όλα τα υπόλοιπα για εσένα είναι και εσύ θα τα χρησιμοποιείς απλά αυτό θα το φοράς εσύ και θα δείχνεις πιο είναι ο αρχηγός της κουζίνας και ολόκληρου του σπιτιού! Δεν μιλάμε για τίποτα παραπάνω από μια υφασμάτινη, ρετρό ποδιά. Έχει τέλειο εκρού χρώμα, vintage αέρα και μπορείς να τη χρησιμοποιείς όταν κάνεις δουλειές οπουδήποτε μέσα στο σπίτι και όχι μόνο στην κουζίνα.

 

 

 

Τέλος, όπως είπαμε η κουζίνα είναι το κέντρο του σπιτιού εκεί όπου βάζεις όλη σου την αγάπη για να μαγειρέψεις φαγητό για όσους νοιάζεσαι. Κάποιες φορές θα το κάνεις μόνος κάποιες άλλες όμως η παρέα επιβάλλεται. Γι' αυτό και από την ανανεωμένη κουζίνα σου δεν μπορεί να λείπει τουλάχιστον ένα industrial σκαμπό με μεταλλικά πόδια και ξύλινο κάθισμα για να κάθεται η παρέα σου και να σε βοηθάει με τη μαγειρική. Δίνει μια industrial νότα και θυμίζει κουζίνα μεγάλου εστιατορίου!

 

 

Καλή τύχη με την ανανέωση της κουζίνας σου λοιπόν! Αν δε τη φτιάχνεις πρώτη φορά και από την αρχή μην ξεχνάς όσα είπαμε παραπάνω και να προσθέσεις το δικό σου προσωπικό ύφος!