Διακόσμηση τοίχου retro κουζίνας σε 6 βήματα

17/09/2018 0 Σχόλια

Μία από τις τάσεις στο χώρο του interior design που θα μας απασχολήσει και το χειμώνα που έρχεται, είναι η retro διακόσμηση με vintage επιρροές. Η κουζίνα, είναι το ιδανικό δωμάτιο για να αξιοποιήσουμε και να ενσωματώσουμε το συγκεκριμένο trend και σήμερα θα δούμε λύσεις για να μεταμορφώσουμε έναν τοίχο της με 6 μαγικά και απλά βήματα.

 

ΒΗΜΑ.1.

Επιλέξτε έναν από τους τοίχους πάνω στον οποίο θα δημιουργήσετε μία μικρή έκθεση, ένα mini atelier από πολλά vintage πινακάκια με την αγαπημένη σας θεματολογία, ενώ ιδανική λύση για την κουζίνα είναι μία σειρά βγαλμένη από συνθήματα και εικόνες λαχταριστών φαγητών ή ακόμη και παλιών διαφημίσεων. Γιατί όχι;

 

 

 

ΒΗΜΑ.2

Μερικά καφάσια ξύλινα διακόσμησης και ντυμένα με μία retro-vintage ταπετσαρία, είναι ένας πρωτότυπος τρόπος να δώσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τοποθετήστε τα ανομοιόμορφα προσθέτοντας μέσα σε αυτά ανάλογα διακοσμητικά μεταλλικά ή ξύλινα αντικείμενα που να παραπέμπουν σε ύφος vintage ή χρησιμοποιήστε τα υπό την μορφή ραφιών. Σε αυτή την περίπτωση, θα γίνετε εσείς οι καλλιτέχνες και θα δημιουργήσετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα με την δική σας πάντα πινελιά και το προσωπικό στυλ.

 

 

ΒΗΜΑ.3.

Για μία πιο σίγουρη λύση ένας όμορφος vintage μαυροπίνακας με γράμματα ή απλός θα κοσμήσει τον τοίχο σας, πόσο μάλιστα αν είναι  χρηστικός. Τοποθετήστε τις σημειώσεις σας σε αυτόν και δώστε στυλ και retro διάθεση.

 

 

 

ΒΗΜΑ.4.

Καλύψτε μια επιφάνεια του τοίχου με χειροποίητα vintage σουβέρ αντί για πλακάκια και δώστε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Αν παρ’όλα αυτά θέλετε να προτιμήσετε πλακάκια, στην αγορά σας περιμένουν μία μεγάλη ποικιλία σε ύφος retro κι έτσι μπορείτε να καλύψετε με αυτά μία επιφάνεια πάνω από τον πάγκο εργασίας. Προσοχή στον υπόλοιπο τοίχο με το χρώμα που θα επιλέξετε να ταιριάζει με αυτά και αποφύγετε τις διάφορες τεχνικές των αμέτητων τεχνοτροπιών, ώστε να μην βγει φλύαρο το τελικό αποτέλεσμα.

 

 

ΒΗΜΑ 5

Βάλτε διάφορα vintage ρολόγια ξύλινα ή μεταλλικά,με γρανάζια ή χωρίς, σε μεγάλα και μικρά μεγέθη. Ιδανική λύση για έναν μεγάλο τοίχο, δώστε ένα mix & much αποτέλεσμα και προσθέστε ανάμεσα και άλλα retro επιτοίχια αντικείμενα.

 

 

 

ΒΗΜΑ.6.

Εναλλακτικά βάψτε έναν τοίχο ή ολόκληρη την κουζίνα σας με ένα χρώμα από τα πολλά, που να σας ταξιδέψουν σε μία άλλη εποχή, ενώ εμείς σας προτείνουμε μία απόχρωση του αγαπημένου μας πράσινου όπως αυτό της μέντας. Διακοσμήστε με retro πινακάκια αυτή την φορά σε έντονα χρώματα για περισσότερη ένταση και με σκοπό να ισορροπήσουμε την παστέλ απόχρωση του τοίχου μας.

 

  

 

Πάρτε ιδέες από το  site μας και μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για τυχόν απορίες αλλά και ιδέες. Είναι χαρά μας να σας εξυπηρετούμε και να σας ενημερώνουμε, ώστε να βρίσκεστε πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης όσον αφορά την αγαπημένη σας διακόσμηση...

Καλή επιτυχία!