Το καλοκαίρι έρχεται και η βεράντα θα γίνει το στέκι μας πάλι. Σημαντικό βέβαια είναι, η βεράντα μας να είναι περιποιημένη και να αποπνέει ξεκούραστη και χαλαρή διάθεση. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να επιλέξετε τα έπιπλα που σας αρέσουν και να τα τοποθετήσετε στο χώρο αντικαθιστώντας ή συμπληρώνοντας τα παλιά σας! Υπόψη, η βεράντα δεν είναι αποθήκη! Μπορείτε να προσθέτετε ένα κομμάτι τη φορά και μην αγχωθείτε για το πότε θα τελειώσετε την ανακαίνιση της βεράντας σας. Άλλωστε ο στόχος είναι η χαλάρωση.

Για να χαίρεστε τη βεράντα σας και να απολαύσετε φαγητό με τους φίλους σας και με την οικογένεια σας, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα κεντρικό τραπέζι. Δε χρειάζεται να είναι πανάκριβο. Χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλο ώστε να χωράει και να ταιριάζει σωστά στο χώρο. Όσο μικρή κι αν είναι η βεράντα σας υπάρχουν επιλογές. Επιλέξτε καρέκλες ή κάποιο παγκάκι που να ταιριάζουν ή να μην ταιριάζουν ( mix & match ) με το τραπέζι, και βάλτε μόνο όσες χρειάζεστε ώστε να μην γεμίσει ο χώρος άσκοπα.

Το τρίτο βήμα για την ανανέωση της διακόσμησης της βεράντας σας είναι να χρησιμοποιήσετε φαναράκια. Είναι αρκετά οικονομικά, προσφέρουν μια πολύ ρομαντική διάθεση, ενώ ταυτόχρονα φωτίζουν όσο πρέπει για να μην έρχονται τα κουνούπια τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.


 

Για να δημιουργήσετε, επίσης, καλοκαιρινό στυλ και χρώμα προσθέστε πολλά λουλούδια και φυτά. Επιλέξτε πολύχρωμες γλάστρες για τα φυτά σας, χρωματιστά ποτιστήρια, τραπέζι και καρέκλες. Μία βάση για γλάστρες και ζαρντινιέρα, λοιπόν, είναι απαραίτητη.  Θα γεμίσει μια γωνιά με τα αγαπημένα σας λουλούδια ενώ ταυτόχρονα θα οργανώσει το μπαλκόνι σας. Συνήθως οι μικρές πινελιές κάνουν τη διαφορά.

Ακόμη, χρησιμοποιήστε μαξιλάρια, για καθίσματα σε κάποιο παγκάκι ή για τις καρέκλες σας. Είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις που θα ανανεώσουν και θα δώσουν χρώμα στο χώρο.

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα διακοσμητικά, όπως  συντριβάνια  που θα δείχνουν σαν αληθινά και άλλα vintage ή retro μικροέπιπλα ώστε να γίνει ο χώρος πιο ζεστός και φιλόξενος.
 


 

Αν βέβαια έχετε μεγάλο χώρο και κάποιο μεγαλύτερο budget, μια κούνια  ή κάποια αιώρα κάθισμα είναι ιδανική για να χαλαρώνετε τα ήσυχα καλοκαιρινά απογεύματα.