Θέλεις να υποδεχτείς το φθινόπωρο με μικρές πρωτότυπες αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σου; Αγαπάς τις χειροτεχνίες, έχεις φαντασία και δημιουργικότητα; Και κυρίως, θέλεις να αλλάξεις τη διάθεσή σου, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα; Αυτό το blog έχει γραφτεί για σένα!

 

Φθινοπωρινά κηροπήγια για το καθιστικό
 
Στον επόμενό σου περίπατο, μάζεψε φθινοπωρινά φύλλα που έχουν πέσει από τα δέντρα. Κόλλησέ τα πάνω σε γυάλινα δοχεία ή τοποθέτησέ τα μέσα σε χαμηλά ποτήρια διαφόρων μεγεθών.
 

 

Τύλιξέ τα με μία μικρή γιρλάντα από λουλούδια ή με σπάγκο. Βάλε μέσα ρεσώ ή κεριά και στόλισέ τα στο τραπεζάκι του σαλονιού.
 
  

Με τα ίδια φύλλα, μπορείς να φτιάξεις και ένα στεφάνι για την εξώπορτα!
 

Μια φθινοπωρινή σύνθεση στην τραπεζαρία

 

 
Διακόσμησε το τραπέζι ή τον μπουφέ της τραπεζαρίας σου με ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Γέμισέ το με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα ή ακόμα και βελανίδια ή μικρά κουκουνάρια.
 

Δημιούργησε μία ασύμμετρη σύνθεση από διάφορα διακοσμητικά λουλούδια στα χρώματα του φθινοπώρου.  Σκόρπισε μερικά ακόμα χαμηλά διακοσμητικά ή κουκουνάρια στο τραπέζι.

 

Φθινοπωρινές νότες στην κουζίνα

 

 
 
Στο τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας, αφιέρωσε λίγο χώρο για μία σύνθεση με αληθινές ή διακοσμητικές κολοκύθες, το χαρακτηριστικό σύμβολο της εποχής!
 

 

Δώσε ασύμμετρο ύψος στη σύνθεση χρησιμοποιώντας βάσεις παρουσίασης.
 

Μια παρόμοια σύνθεση με κολοκύθες, βάζα, κηροπήγια και φθινοπωρινά φύλλα μπορεί να διακοσμήσει και το περβάζι του τζακιού!
 

Ένα φθινοπωρινό σκηνικό στην είσοδο

 
 
Δημιούργησε μία αυτοσχέδια ραφιέρα στο χωλ ή την είσοδο του σπιτιού, χρησιμοποιώντας ξύλινα καφάσια.
 

Διακόσμησέ τη με διακοσμητικά μπουκάλια, φανάρια, κουτιά, λουλούδια, φύλλα, κεριά και κολοκύθες, όλα στις γλυκιές φθινοπωρινές αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί.
 

 

Πρόσθεσε μερικά λαμπάκια μπαταρίας με θερμό φως για να δημιουργήσεις μια μαγική ατμόσφαιρα!

Συνδύασε τις δημιουργίες σου με πράγματα που έχεις ήδη στο σπίτι και ταιριάζουν με την εποχή. Ανακάλυψε μαξιλάρια, ριχτάρια και διακοσμητικά σε γήινες ή ζεστές αποχρώσεις. Θα δεις ότι τα περισσότερα υλικά που χρειάζεσαι για να ανανεώσεις τη διακόσμησή σου, βρίσκονται στη φύση… ή στα ντουλάπια σου!