Μέσα στις κούτες με τα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σου, σίγουρα υπάρχουν Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, χιονόμπαλες, τρενάκια, δεντράκια, μικρές φιγούρες... Αντί να τα σκορπίσεις στον χώρο, τι θα έλεγες για... ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό; Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει! 
 

Διάλεξε το σημείο όπου θα τοποθετήσεις το χωριό σου 

 


 
 
Αν σκοπεύεις να δημιουργήσεις μία μεγάλη σύνθεση, ιδανικό έπιπλο είναι ο μπουφές, μία ροτόντα ή το πιάνο. Για πιο μικρές συνθέσεις, ενδείκνυνται οι επιφάνειες μικρότερων επίπλων και το περβάζι του τζακιού ή κάποιου παράθυρου. Μπορείς ακόμα και να αξιοποιήσεις τη βιβλιοθήκη ή τη ραφιέρα σου: απλά σπρώξε τα βιβλία στο βάθος και στήσε το χωριουδάκι σου μπροστά τους!  

Συγκέντρωσε τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσεις 

 

 
 
Σπιτάκια και μαγαζάκια, δεντράκια, καρουζέλ και παγοδρόμια, τρενάκια και αυτοκίνητα, φράκτες και φανάρια, μικρές φιγούρες Αγιοβασίληδων, παιδιών και ξωτικών... Μπορείς να επιλέξεις κάποιο θέμα για το χωριό σου και να εντάξεις τα ανάλογα διακοσμητικά: π.χ., Βικτωριανό χωριό, το χωριό των ξωτικών, ένα χωριό στον Βόρειο Πόλο, ένα ορεινό χωριό στην επαρχία. Αν έχεις μία μινιατούρα του Πύργου του ‘Αιφελ, μπορείς να το ονομάσεις “Το χιονισμένο Παρίσι”!  
 

Φτιάξε τη βάση 

 

 
 
Χρησιμοποίησε μικρά χαρτόκουτα, μπωλ τοποθετημένα ανάποδα, βιβλία ή κομμάτια φελιζόλ, για να δημιουργήσεις διαφορετικά επίπεδα. Μπορείς επίσης να προμηθευτείς τις ειδικές βάσεις για Χριστουγεννιάτικο χωριό. ‘Απλωσε Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια μπαταρίας σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω, στρώσε ένα αραιό, ημιδιάφανο λευκό ύφασμα που θυμίζει χιόνι. Το φως από τα λαμπάκια θα διαχέεται γλυκά μέσα από το ύφασμα και θα δημιουργήσει μια μαγική ατμόσφαιρα! 
 

Τοποθέτησε τα διακοσμητικά  

 

 
 
Βάλε πρώτα τα κτίρια, μετά τα δέντρα, τα οχήματα, τα φανάρια, τους φράκτες και τέλος, τις φιγούρες και διάφορα επιτραπέζια διακοσμητικά που ταιριάζουν με το θέμα που διάλεξες για τη σύνθεσή σου. Αν είναι διαφορετικά τα μεγέθη τους, δημιούργησε μία προοπτική, τοποθετώντας τα μεγαλύτερα μπροστά και τα μικρότερα πίσω, ώστε να δώσεις την αίσθηση του βάθους!

Για το απόλυτο αποτέλεσμα, τοποθέτησε στον τοίχο πίσω από το έπιπλο μία αφίσα με χιονισμένα βουνά. ‘Η μία κουρτίνα από λαμπάκια, καλυμμένη κι αυτή με το ίδιο ύφασμα, που θα θυμίζει έναστρο ουρανό! ‘Ετοιμο το Χριστουγεννιάτικο χωριό! Δεν είναι τέλειο;