Τα έπιπλα από ανακυκλωμένο ξύλο είναι η νέα τάση της εποχής. Πρόκειται για έπιπλα που έχουν δημιουργηθεί με υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο ξύλο που κάποτε είχε χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό. Ας αναζητήσουμε τους λόγους που κάνουν αυτά τα έπιπλα όλο και περισσότερο δημοφιλή…

 

Γιατί αναζητούμε την ποιότητα του παρελθόντος!

 

 

Τα υλικά των επίπλων από ανακυκλωμένο ξύλο ήταν κάποτε μέρη ξύλινων κατασκευών που άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου. Θα έχεις ακούσει τους μεγαλύτερους να λένε ότι στην εποχή τους τα αντικείμενα ήταν αθάνατα. ‘Εχουν δίκιο! Παλιά, οι άνθρωποι επένδυαν στην ποιότητα και την ομορφιά. Η ξυλεία τότε ήταν πιο γερή γιατί προερχόταν από ώριμα, πολυετή δέντρα. ‘Οσο πιο παλιό είναι ένα δέντρο, τόσο πιο σφιχτός και στιβαρός είναι ο κορμός του. Επίσης, τα ξύλα που ανακυκλώνονται για να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή επίπλων, περνούν από έλεγχο και ειδική επεξεργασία, ώστε να στεγνώσουν τελείως και να γίνουν ακόμα πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα!

 

Γιατί νοιαζόμαστε για το μέλλον του πλανήτη μας!

 

 
Είναι αυτονόητο ότι τα έπιπλα από ανακυκλωμένο ξύλο είναι μια οικολογική επιλογή και ένας σπουδαίος τρόπος για να βοηθήσουμε το περιβάλλον. Για να κατασκευαστεί ένα καινούριο έπιπλο στην εποχή μας, κόβονται πολλά μικρά δέντρα πριν φτάσουν στην πλήρη τους ανάπτυξη και αυτό επηρεάζει αρνητικά τη χλωρίδα και την πανίδα της γης. Επιπλέον, τα έπιπλα από ανακυκλωμένο ξύλο αξιοποιούν υλικά που διαφορετικά θα γίνονταν απορρίμματα, επιβαρύνοντας τον πλανήτη. Επιλέγοντας ένα τραπέζι από ανακυκλωμένο ξύλο, έχεις την όμορφη αίσθηση ότι έκανες μια καλή πράξη και γλίτωσες ένα δέντρο από την καταστροφή!

 

Γιατί κάθε κομμάτι ψιθυρίζει μια ιστορία!

 

 
Ένα έπιπλο από ανακυκλωμένο ξύλο αποτελείται από διάφορα κομμάτια που κάποτε μπορεί να ήταν τα δοκάρια ενός σπιτιού, το πάτωμα ενός βιομηχανικού κτιρίου, οι σανίδες ενός καταστρώματος ή μέρος μιας βάρκας. Κάθε κομμάτι εξυπηρετούσε κάποτε έναν άλλον σκοπό που δε θα μάθουμε ποτέ κι αυτό έχει περάσει στην όψη και την υφή του. Κάθε σημάδι από καρφί, κάθε ρόζος και σχισμή, κάθε γοητευτική ατέλεια του ξύλου αναδεικνύεται για να διηγηθεί την ιστορία του. ‘Ενα έπιπλο από ανακυκλωμένο ξύλο σε ταξιδεύει πίσω σε εποχές που η ζωή ήταν πιο απλή και τα αντικείμενα φτιάχνονταν με σκοπό να κρατήσουν μια ζωή!

 

Γιατί κάθε έπιπλο είναι μοναδικό!

 

 
 
Ένα έπιπλο από ανακυκλωμένο ξύλο είναι πάντα μοναδικό και δε θα υπάρξει ποτέ κάποιο πανομοιότυπό του στον κόσμο. Αυτό από μόνο του αρκεί για τη δημιουργία μιας εντυπωσιακής διακόσμησης με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Επιπλέον, παρόλο που αυτά τα έπιπλα έχουν ένα ρουστίκ ύφος και νοσταλγική διάθεση, ταιριάζουν με όλα τα στυλ. Σε ένα κλασσικό σπίτι θα προτιμήσεις μια κονσόλα με φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, ενώ για ένα vintage καθιστικό, θα επιλέξεις ένα έπιπλο τηλεόρασης από διαφορετικά υλικά και έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Φυσικά, τα έπιπλα από ανακυκλωμένο ξύλο είναι ιδανικά και για industrial διακόσμηση, ειδικά αν περιέχουν και μεταλλικά στοιχεία!

Είτε αναζητάς την ποιότητα και την κομψότητα, είτε την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα, είτε έναν τρόπο για να συνδεθείς με τις ρίζες του παρελθόντος, τα έπιπλα από ανακυκλωμένο ξύλο είναι η ιδανική και η πλέον φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Η σωστή ισορροπία ανάμεσα στο μοντέρνο design και τη ζεστασιά του ανακυκλωμένου, είναι η συνταγή για έναν ονειρεμένο χώρο.