Είτε πρόκειται για ένα μεγάλο χωλ, είτε για έναν στενό διάδρομο, η είσοδος είναι το πιο συχνό πέρασμα κάθε σπιτιού και η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες μας. Το στοίχημα είναι επομένως να δημιουργήσουμε εκεί, έναν χώρο λειτουργικό, αλλά παράλληλα φιλόξενο και ζεστό, έναν χώρο που θα προϊδεάζει για την αισθητική και τον χαρακτήρα του σπιτιού μας.
 

Δημιουργήστε χώρους αποθήκευσης 


 

Παλτό και μπουφάν, ομπρέλες, σκουφάκια και γάντια... Είναι πολύ πρακτικό να υπάρχει μία θέση στην είσοδο, για όλα όσα θέλουμε να ξεφορτωθούμε μόλις μπαίνουμε στο σπίτι. ‘Ενας πάγκος με αποθηκευτικό χώρο θα λειτουργήσει παράλληλα ως παπουτσοθήκη, ως κάθισμα και ως βασικό διακοσμητικό στοιχείο της εισόδου. Αν ο πάγκος δεν έχει ντουλάπια, μπορείτε να τοποθετήσετε μεγάλα ψάθινα καλάθια, ιδανικά ένα για κάθε μέλος της οικογένειας!
 

Αξιοποιήστε το κάθε τετραγωνικό

 


 
Συμπληρωματικά ή εναλλακτικά με την προηγούμενη λύση, επιλέξτε μία κονσόλα εισόδου την οποία θα διακοσμήσετε με ένα κουτί ή έναν δίσκο για να αφήνετε τα κλειδιά και την αλληλογραφία σας μόλις επιστρέφετε στο σπίτι. Ολοκληρώστε την πρακτική πλευρά της διακόσμησης με μια  μεγάλη κρεμάστρα ή πολλά μονά γαντζάκια για τα πανωφόρια, τα κασκόλ και τα καπέλα σας.

Δώστε θαλπωρή στον χώρο 

 

 
Τα επόμενα βήματα είναι αυτά που θα δώσουν στην είσοδο του σπιτιού τη φιλόξενη ατμόσφαιρα που υπάρχει και στο υπόλοιπο σπίτι. Συνδυάστε το φωτιστικό οροφής με ένα επιτραπέζιο ή επιδαπέδιο φωτιστικό που θα ζεστάνει τον χώρο με το γλυκό του φως. “Ντύστε” το πάτωμα με ένα όμορφο χαλί ανάλογο με το σχήμα και τις διαστάσεις του χώρου, αλλά και με το στυλ του σπιτιού.

Οι τελευταίες πινελιές 

 


 
Επιμεληθείτε τη διακόσμηση του χώρου, για να δώσετε στυλ και προσωπικότητα στην είσοδό σας. ‘Ενα βάζο με λουλούδια, κορνίζες με αγαπημένες φωτογραφίες, μερικά πινακάκια στον τοίχο, ένας μεγάλος καθρέπτης για μια τελευταία ματιά... Προτιμήστε απαλές αποχρώσεις και φυσικά υλικά που θα σας μεταδίδουν μία αίσθηση ηρεμίας μόλις περνάτε το κατώφλι του σπιτιού μετά από μια πιεστική ημέρα.

Αν δεν υπάρχει χωλ ... δημιουργήστε το!

 


 
Το να βλέπει η πόρτα απευθείας στο καθιστικό, δεν είναι πρακτικό και συχνά δεν είναι και όμορφο. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει χωλ στο σπίτι, κρύψτε τη θέα προς το εσωτερικό του σπιτιού είτε με τα έπιπλα της εισόδου, είτε με ένα παραβάν ή μία ραφιέρα που θα σας προσφέρει και έξτρα αποθηκευτικούς χώρους. Διαφορετικά, οριοθετήστε νοερά τον χώρο της εισόδου, με ένα πιο έντονο χρώμα στον τοίχο, όπως το μπλε της θάλασσας, το σμαραγδί ή η τερακότα.

Διαρρυθμίστε και διακοσμήστε σωστά την είσοδο του σπιτιού σας, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της οικογένειας και ταυτόχρονα να κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις των επισκεπτών σας, με την πρώτη ματιά!