Σίγουρα ψάχνεις έξυπνους και εύκολους τρόπους να διακοσμήσεις διαφορετικά το σπίτι σου για να έχεις περισσότερο χώρο. Αρχικά, πέτα ότι δεν χρειάζεσαι! Ναι, πρέπει να αποχωριστείς τα διακοσμητικά που καταναλώνουν το 1/3 του χώρου και δεν σε ξετρελαίνουν κιόλας! Θα πρέπει να δώσεις βάση στα ρολόγια τοίχου που επιλέγεις και στο τραπέζι. Καλό είναι να μην είναι τεράστια και μικραίνουν το χώρο. Αντιθέτως, προτίμησε να είναι κρεμασμένα και μικρά τα περισσότερα διακοσμητικά

 

 

Μία από τις πιο βασικές κινήσεις για να φαίνεται φωτεινό και ευρύχωρο το σπίτι σου είναι να βάψεις τους τοίχους σε ανοιχτές αποχρώσεις π.χ λευκό ή απαλό γκρι ή φιστικί αν θες και κάτι πιο χαρούμενο.  Όσον αφορά τα έπιπλα, επίλεξε μια πιο σκούρα ή μια έντονη απόχρωση που να κάνει αντίθεση με τους τοίχους έτσι ώστε να δένουν τα χρώματα αρμονικά μεταξύ τους. 

 

 

Επιπλέον, χρησιμοποίησε και τοποθέτησε έξυπνα τους καθρέφτες. Ένας μεγάλος καθρέφτης που αντανακλά το φυσικό φως, δίνει προοπτική και βάθος στο χώρο άρα μεγαλύτερο μέγεθος στο μάτι.

 

 

 

Για πιο ρομαντικές και εντυπωσιακές καταστάσεις, επίσης έξυπνη επιλογή είναι τα κηροπήγια και τα φαναράκια. Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξεις κάτι συνηθισμένο, μιας και όπως βλέπεις υπάρχουν εξαιρετικές προτάσεις. Τόλμησε για κάτι πιο εντυπωσιακό και μεγάλο ή διάλεξε πολλά πιο μικρά.

 

 

Τέλος, σε ένα μικρό διαμέρισμα, το να ταχτοποιείς και να αποθηκεύεις τα πράγματα είναι δύσκολο γι’ αυτό και τα μπαούλα θεωρούνται ιδανική λύση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεσαι το χώρο έξυπνα και επίσης τον ομορφαίνεις με ένα πιο vintage στυλ διακόσμησης. Υπόψη, μπορείς να αποθηκεύσεις στο εσωτερικό του περιοδικά, βιβλία, μέχρι και την κουβέρτα του καναπέ.