Η ‘Ανοιξη έφτασε, αλλά ο καιρός δε μας έχει κάνει ακόμα τη χάρη να ζεστάνει για τα καλά. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει να μένουμε κλεισμένοι στο σπίτι και να κοιτάμε έξω από το παράθυρο. Με λίγες στοχευμένες κινήσεις, μπορείς να χαίρεσαι τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, βρέξει-χιονίσει! 

 

Βήμα πρώτο: διάλεξε έπιπλα από το σωστό υλικό! 

 

 

Είσαι ο τύπος που μόλις μπει ο Οκτώβριος, τυλίγεις τα έπιπλα της βεράντας με νάιλον και τα στοιβάζεις στην άκρη; Αν θέλεις να περνάς χρόνο στη βεράντα σου οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, πρέπει να αλλάξεις αυτή τη συνήθεια. Επένδυσε σε έπιπλα που αντέχουν στις άσχημες καιρικές συνθήκες για να απολαμβάνεις τον καθαρό αέρα και την ελευθερία που σου προσφέρουν οι εξωτερικοί σου χώροι, όποτε το θελήσεις. Προτίμησε λοιπόν τραπεζαρία και καθιστικό από μέταλλο, ίνοξ, αλουμίνιο ή γουίκερ, υλικά που είναι ανθεκτικά στο νερό και αρκετά στιβαρά για να μην τα παίρνει ο αέρας όταν φυσάει!  


 

Βήμα δεύτερο: φρόντισε για τη ζεστασιά του χώρου! 

 

 
Αν θέλεις να προσκαλέσεις τους φίλους σου για μια όμορφη βραδυά στη βεράντα, αλλά σε προβληματίζουν οι απρόβλεπτες θερμοκρασίες της εποχής, ένα τζάκι εξωτερικού χώρου θα σου λύσει τα χέρια, προσφέροντας τα πολλαπλά του οφέλη: τοποθετημένο σε κεντρικό σημείο του καθιστικού, θα κρατήσει ζεστή όλη την παρέα, θα δημιουργήσει μια ρομαντική  ατμόσφαιρα θαλπωρής, θα γίνει το κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο του χώρου χάρη στο ιδιαίτερο design του και φυσικά… θα αναλάβει να ψήσει τις απαραίτητες λιχουδιές και τα κεράσματα! Αν θέλεις να το πας κι ένα βήμα παραπέρα, στρώσε στο δάπεδο ένα μεγάλο χαλί 4 εποχών από ψάθα ή άλλο υλικό, που θα ζεστάνει ακόμα περισσότερο τον χώρο!    


 

 Βήμα τρίτο: πάρε μέτρα προστασίας!

 

 
Θέλεις να απολαμβάνεις τον καθαρό αέρα, τις μυρωδιές της ‘Ανοιξης και τη θέα, αλλά ταυτόχρονα να είσαι προστατευμένος από κρύο, αέρα και βροχή; Τοποθέτησε προστατευτικά πανιά περιμετρικά στον χώρο. Η ποικιλία που υπάρχει σε αυτή την κατηγορία είναι τόσο μεγάλη, που οπωσδήποτε θα βρεις το χρώμα και το μέγεθος που σου ταιριάζει. Για την οροφή του χώρου, μία μεγάλη τέντα θα σε προστατεύσει τόσο από βροχή και αέρα, όσο και από τον δυνατό καλοκαιρινό ήλιο αργότερα, ενώ θα μπορεί να μαζεύεται όταν δεν υπάρχει τίποτα από αυτά, για να ονειροπολείς κοιτάζοντας τον έναστρο ουρανό! 


 

Βήμα τέταρτο: βάλε τις τελευταίες πινελιές!

 

 
Οι λεπτομέρειες είναι που θα κάνουν πραγματικά τον χώρο να αποκτήσει τη θαλπωρή και την ομορφιά που έχουν και οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού σου. Μερικά ριχτάρια και μαξιλάρια πάνω στα καθίσματα θα δώσουν ύφος, χρώμα και κυρίως ζεστασιά, κυριολεκτικά και μεταφορικά! Ολοκλήρωσε τη διακόσμησή σου με πολλά φυτά μέσα σε ιδιαίτερα κεραμικά κασπώ, φανάρια και διακοσμητικά που θα κάνουν τη βεράντα να μοιάζει σα φυσική προέκταση του σπιτιού.  Μην αμελήσεις ούτε τους τοίχους: τοποθέτησε ραφάκια με μικρά γλαστράκια, καδράκια, κρεμαστά διακοσμητικά, ανθοσυνθέσεις με διακοσμητικά λουλούδια, σουβενίρ από καλοκαιρινές διακοπές… η λίστα είναι ανεξάντλητη!  


Ακόμα και η πιο μικροσκοπική βεράντα είναι ένας χώρος που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση και μας δίνει μια αίσθηση ελευθερίας, μετά από τον βαρύ χειμώνα. Τέσσερα βήματα αρκούν για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να χαιρόμαστε αυτόν τον χώρο του σπιτιού μας κάθε ώρα και ημέρα του χρόνου!