Είναι απίστευτο πώς κάποια μικρά βήματα στη διακόσμηση του σπιτιού μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην ψυχική, αλλά και τη σωματική μας υγεία. Όταν ξεκινά μια νέα χρονιά, είθισται να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν τη ζωή μας. Και ενώ αυτές συνήθως αφορούν γυμναστική, διατροφή, χόμπυ και προσωπική ανάπτυξη, παραβλέπουμε συχνά έναν πολύ σημαντικό τομέα: το περιβάλλον της καθημερινότητάς μας, δηλαδή το σπίτι και τον χώρο εργασίας μας, τα μέρη όπου περνούμε το 80% του συνολικού μας χρόνου! 
 

Φέτος, κάθε σημαντική στιγμή θα είναι μια ευκαιρία για γιορτή! 


 


 
Γιορτές, γενέθλια, επέτειος, αποφοίτηση, μια επιτυχία στη δουλειά… Κάθε ευχάριστο γεγονός, μπορεί να είναι μια αφορμή για μίνι πάρτυ στο σπίτι με την οικογένεια ή με φίλους. Ακόμα κι όταν δεν έχεις καλεσμένους, στρώσε το οικογενειακό τραπέζι με όμορφα σερβίτσια και τραπεζομάντηλα. Αποτύπωσε όλες αυτές τις ξεχωριστές αναμνήσεις σε φωτογραφίες και διακόσμησε σε κορνίζες τις αγαπημένες σου.  
 

Φέτος, θα φροντίζω τον εαυτό μου! 

 
Αναβάθμισε πρώτα το υπνοδωμάτιό σου για να ξεκινάς όμορφα την ημέρα σου. Απαλά λευκά είδη, καλό στρώμα, αναπαυτικά μαξιλάρια… και θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πεντάστερο ξενοδοχείο! Οργάνωσε τη γωνιά του γραφείου σου σε κάποιο φωτεινό σημείο του σπιτιού, κατά προτίμηση με θέα. Δημιούργησε ιδανικές συνθήκες εργασίας στο σπίτι, αλλά και στη δουλειά, φροντίζοντας να υπάρχουν άφθονοι αποθηκευτικοί χώροι, αλλά και πινελιές πράσινου σε βάζα και κασπώ!  
 

Φέτος, θα έρθω πιο κοντά στη φύση! 


 
 
Το φυσικό φως και τα φυτά είναι τα στοιχεία που θα μεταφέρουν την ηρεμία και τη γαλήνη της φύσης μέσα στο σπίτι σου. Προτίμησε τεχνητά φυτά και λουλούδια αν δεν έχεις χρόνο για τη φροντίδα των αληθινών και συνδύασε με διακοσμητικά από φυσικά υλικά. Αέριζε κάθε δωμάτιο του σπιτιού για 15-20 λεπτά κάθε ημέρα και απόφυγε τα συνθετικά υλικά και τα έπιπλα από mdf που αποβάλλουν τοξίνες και επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα. 
 

Φέτος, το σπίτι θα αντανακλά την προσωπικότητά μου! 

 
Κάνε το τεστ του DecoGuru και κατάληξε σε ένα ή δύο αγαπημένα διακοσμητικά στυλ. Αποθήκευσε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που μοιάζουν παράταιρα. Υιοθέτησε την εποχιακή διακόσμηση με μικρές αλλαγές στη διακόσμηση: υποδέξου την ‘Ανοιξη με φλοράλ μαξιλαράκια και ανθοσυνθέσεις, κλείσε το μάτι στον χειμώνα με ένα χουχουλιάρικο σκέπασμα για τον καναπέ και μπες σε ρυθμούς διακοπών με την καλοκαιρινή σου διακόσμηση. 
 

Φέτος, θα κάνω δώρα…σε εμένα! 

 
Χάρισε στον εαυτό σου όμορφα πράγματα και ευχάριστες στιγμές, γιατί το αξίζεις. Επένδυσε στην ποιότητα και απόκτησε έπιπλα που έχουν άριστη αισθητική και θα σε συντροφεύουν όλη σου τη ζωή. Πάρε το χαλί που πάντα ονειρευόσουν. Ανανέωσε τη διάθεσή σου αλλάζοντας θέση και χρήση στα έπιπλά σου. Δώσε μια νέα ζωή στα παλιά έπιπλα της γιαγιάς αλλάζοντας το χρώμα τους και τοποθετώντας τους καινούρια πομολάκια.  
 

Φέτος, θα χαμογελάσω στη ζωή! 

 
Καθιέρωσε την ευεργετική συνήθεια να γράφεις στο ημερολόγιό σου ό,τι καλό σου συμβαίνει κάθε ημέρα. Θα δεις ότι με αυτόν τον τρόπο, θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τη ζωή. Στο σπίτι, σκόρπισε παντού χαρούμενες χρωματιστές νότες. Τόλμησε τις πιο έντονες αποχρώσεις και τα πιο ιδιαίτερα μοτίβο σε μαξιλάρια, ριχτάρια και διακοσμητικά. Κάνε ακόμα και τους τοίχους πιο χαρούμενους, συνδυάζοντας πινακάκια με ζωηρά χρώματα και αγαπημένες εικόνες ή φράσεις.

Η αλλαγή του χρόνου συμβολίζει πάντα την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα σε πιο σωστές βάσεις. Υποδέξου ένα συναρπαστικό 2024 με μικρούς και συγκεκριμένους στόχους για τη διακόσμησή σου και απογείωσε την ψυχική σου διάθεση!