Το Feng Shui μας διδάσκει πώς να τοποθετούμε τα κατάλληλα αντικείμενα στην κατάλληλη θέση, έτσι ώστε να υπάρχει ροή θετικής ενέργειας στο σπίτι. Οι πίνακες ζωγραφικής μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτή τη ροή, αρκεί να επιλέξουμε τους σωστούς. Τα χρώματα, -ακόμα και αυτό της κορνίζας-, το σχήμα του καμβά και κυρίως βέβαια, οι συμβολισμοί των εικόνων τους, παίζουν τον ρόλο τους και επηρεάζουν την ηρεμία και την ευημερία μας. Μοντέρνοι ή κλασσικοί, το σημαντικό είναι να διαλέξουμε αυτούς που πιστεύουμε ότι θα μας χαρίσουν στιγμές γαλήνης, χαράς και οικογενειακής ευτυχίας. Επιλέξαμε τους καλύτερους πίνακες, με τα πιο όμορφα χρώματα και τις πιο “ζωντανές” ανάγλυφες λεπτομέρειες και σου τους παρουσιάζουμε!

 

Ο χαμογελαστός Βούδας

 

Η εικόνα του ειδώλου της θρησκευτικής Βουδιστικής φιλοσοφίας, έχει έντονο συμβολισμό. Οι νόμοι του Feng Shui προτείνουν να τον τοποθετήσουμε στο σαλόνι μας, σε σημείο που κοιτάζει προς την είσοδο, για να σκορπά ευτυχία σε όσους είναι κοντά του, αλλά και να τους προστατεύει από το κακό.  Το μέγεθός του είναι σημαντικό: όσο μεγαλύτερος είναι, τόσο το καλύτερο! 

Ο χαμογελαστός Βούδας θα φέρει τύχη και θα συμβάλλει στη δημιουργία καλής και ειρηνικής διάθεσης στο σπίτι. Μπορούμε να τον τοποθετήσουμε στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο, για έναν ήρεμο και απρόσκοπτο ύπνο.  Ο καθιστός Βούδας με το γαλήνιο πρόσωπο, σε στάση διαλογισμού, θα βοηθήσει στην απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση. Η θέση των χεριών του έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Τα δάχτυλα που είναι στραμμένα προς το έδαφος συμβολίζουν τον αλτρουισμό, την προσφορά και τη φιλοξενία. Σκέψου πόσο ταιριαστός θα είναι λοιπόν, πάνω από τον καναπέ του καθιστικού! Ο σκεπτόμενος Βούδας, έχει τα μάτια κλειστά γιατί “βλέπει” μόνο με το τρίτο μάτι, αυτό του πνεύματος, που βρίσκεται στο μέτωπό του. Υπόσχεται να φέρει τη γαλήνη και την πνευματικότητα στον χώρο. Ιδανικός πίνακας για το καθιστικό ή το γραφείο του σπιτιού! Πέρα από τον συμβολισμό τους και τα όμορφα συναισθήματα που προκαλούν, οι τρεις αυτοί πίνακες κάνουν τον χώρο πιο κομψό και καλαίσθητο, ενώ ταιριάζουν άψογα με μία λιτή, μοντέρνα διακόσμηση.

  

Φύση, δέντρα και λουλούδια

 

Τα τοπία και οι πίνακες που είναι εμπνευσμένοι από τη φύση, δημιουργούν μία ευεργετική αύρα και μια ατμόσφαιρα γλυκιάς αρμονίας. Το  δέντρο συμβολίζει την ήρεμη δύναμη, τη ζωή που εξελίσσεται συνεχώς και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Η υπέροχη ελαιογραφία εντυπωσιάζει με την απλότητα και την καθαρότητά της και προσθέτει απλόχερα, ποιότητα και κομψότητα στο δωμάτιο. Ο πίνακας με τα λουλούδια και τα εξωτικά πουλιά, θα φέρει στο σπίτι σου καλοτυχία και ευημερία. Τα πουλιά συμβολίζουν την ελευθερία, την αγάπη και την πίστη. ‘Ενας πίνακας με μια τέτοια παράσταση προσφέρεται για έμπνευση,  ενώ δίνει μια ανάλαφρη νότα στην ατμόσφαιρα.  

  

‘Εντονα χρώματα και αφηρημένα σχέδια

 

Φυσικά, το Feng Shui δε σου απαγορεύει να επιλέξεις έναν πίνακα πιο τολμηρό, που θα περιέχει το στοιχείο της έκπληξης, είτε με τα έντονα χρώματά του, είτε με μια παράσταση απρόσμενη και πρωτοποριακή. ‘Οπως αυτός ο πίνακας με την πανέμορφη κοπέλα που μοιάζει σα να ξεπήδησε από τις δεκαετίες του ’70 και του ‘80! Στο νότιο μέρος του σπιτιού, που είναι η πλευρά της φωτιάς σύμφωνα με το Feng Shui, ένας τέτοιος  πίνακας με έντονα κόκκινα στοιχεία θα σου φέρει επιτυχία και δόξα. Αν τοποθετηθεί στο γραφείο, υπόσχεται ανθηρή και σταθερή καριέρα. Στο σαλόνι, την τραπεζαρία και την είσοδο, το κόκκινο χρώμα θα χαρίσει θετική ενέργεια, χαρά και θα συμβάλλει στη δημιουργία όμορφων οικογενειακών σχέσεων.


  

Αν είσαι οπαδός της μοντέρνας διακόσμησης, μπορείς να εντάξεις και έναν αφηρημένο πίνακα στον χώρο σου. Η εντυπωσιακή ελαιογραφία που προτείνουμε μπορεί να γίνει το έντονο στοιχείο που θα τονίσει το λιτό ύφος που επικρατεί στον υπόλοιπο χώρο.
Σε γενικές γραμμές, οι νόμοι του Feng Shui συνοψίζονται σε ένα μόνο κριτήριο για να επιλέγουμε τους πίνακές μας: να μας προκαλούν θετικά συναισθήματα, να μας γεμίζουν, να μας κάνουν να χαμογελάμε και να ονειρευόμαστε. Αποφεύγουμε λοιπόν τους πίνακες που εκφράζουν μοναξιά, τρόμο ή δυστυχία... και κατά τα άλλα, όλα επιτρέπονται!