4 Μυστικά για τις πολυθρόνες σκηνοθέτη και πως θα τις ανανεώσετε!

03/05/2018 0 Σχόλια

   Οι καρέκλες σκηνοθέτη αποτελούν διαχρονική αξία και σταθερή επιλογή όσον αφορά στην επίπλωση της βεράντας ή του κήπου. Οι πολυθρόνες σκηνοθέτη έχουν πολλά θετικά γνωρίσματα. Είναι ευέλικτες και καθιστούν τη μεταφορά τους από σημείο σε σημείο εύκολη, προσφέρουν απίστευτη άνεση και δίνουν ξεχωριστό στυλ στο χώρο σας.

Συνεπώς είναι πολύ ασφαλής επιλογή για κάθε σπίτι με μακρά διάρκεια ζωής. Άλλο ένα θετικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι μπορείτε με απλές κινήσεις να τα ανανεώσετε είτε απλά για να αλλάξετε εμφάνιση είτε για να τα επαναφέρετε.

 

 

Tip. 1 – Αλλάξτε τα πανιά:

Συνήθως το πρώτο μέρος που φθείρεται λόγω χρήσης και τριβής είναι το πανί. Αλλά ακόμα και αν δεν έχουν φθαρεί πολύ τα πανιά σας μπορεί απλά να θέλετε να ανανεώσετε την εμφάνιση της βεράντας ή του κήπου σας και φυσικά να έχετε επιπλέον πανιά για να εναλλάσετε. Τολμήστε και επιλέξτε πανιά σε έντονη απόχρωση όπως κόκκινο, λαχανί, γαλάζιο, κίτρινο και πορτοκαλί για να δώσετε ζωντάνια στο χώρο σας. Τα σκουρόχρωμα πανιά όπως το μπλε, το μαύρο και το καφέ κρύβουν πιο εύκολα τυχόν λεκέδες, ενώ τα μπεζ και λευκά πανιά είναι η κλασική και ασφαλής επιλογή.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε για το είδος του υφάσματος και το σχέδιο. Η κλασική επιλογή είναι το καραβόπανο που είναι πολύ ανθεκτικό και άνετο ύφασμα. Επίσης, φανταστική επιλογή είναι και το διάτρητο ύφασμα, γιατί βοηθά το δέρμα να αναπνέει και να παραμένει δροσερό τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Μια ακόμα ιδιαίτερη και πρωτότυπη εναλλακτική είναι τα ανταλλακτικά πανιά με καπιτονέ μαξιλάρια. Είναι πολύ αναπαυτικά, ενώ συνάμα έχουν μια πολύ φινετσάτη εμφάνιση που ταιριάζει και σε καθιστικό ή τραπεζαρία εσωτερικού χώρου. Με αυτόν τον τρόπο οι πολυθρόνες σας αποκτούν πολυχρηστικότητα και ευελιξία, με την αλλαγή μόνο του καλύμματός τους.

Προκειμένου να βρείτε τις κατάλληλες διαστάσεις για τις πολυθρόνες σας θα πρέπει να μετρήσετε είτε τα ήδη υπάρχοντα πανιά είτε τις καρέκλες. Πρέπει να μετρήσετε 3 σημεία για τις διαστάσεις: το φάρδος της πλάτης, το φάρδος του καθίσματος και βέβαια το συνολικό μήκος του πανιού από την πλάτη εώς την άκρη του καθίσματος. Αν δεν έχετε τα πανιά μπορείτε να μετρήσετε εξωτερικά το φάρδος πλάτης και έδρας της πολυθρόνας και να προσθέσετε 1cm. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι αν τα ανταλλακτικά πανιά είναι 1-2 cm μεγαλύτερα δε θα προκύψει κάποιο πρόβλημα, ενώ αντίθετα δεν πρέπει να είναι μικρότερα γιατί δε θα ανοίγει η καρέκλα και τελικά θα σκιστεί το ύφασμα.

Tip. 2 – Σωστός καθαρισμός:

Μπορείτε να καθαρίσετε τις καρέκλες σας από τη σκόνη και το χώμα με πλύσιμο με λάστιχο νερού που να έχει πιεστικό στόμιο . Βουρτσίστε με μια απαλή βούρτσα και στη συνέχεια αφήστε τες να στεγνώσουν πολύ καλά.

Για τους λεκέδες στο ύφασμα δοκιμάστε ένα μείγμα με ένα ήπιο καθαριστικό όπως το υγρό πιάτων και ζεστό νερό. Ρίξτε λίγο πάνω στο λεκέ και αφήστε το για 15 λεπτά. Ύστερα, τρίψτε ελαφρά με μια οδοντόβουρτσα και ξεβγάλετε με κρύο νερό. Το κρύο νερό θα αποτρέψει το πανί από το να συρρικνωθεί. Αν χρειαστεί και πλύση στο πλυντήριο επιλέξτε το πρόγραμμα των 30 βαθμών. Πάντα όμως δοκιμάστε να καθαρίσετε πρώτα ένα μέρος του υφάσματος που δε φαίνεται ώστε να σιγουρευτείτε ότι δε θα υποστεί αλλοίωση το χρώμα.

 

 

Tip. 3 – Πολυθρόνες σκηνοθέτη και βάψιμο:

Ανανεώσατε τα πανιά αλλά δεν είναι αρκετό; Άν είστε λίγο επιδέξιοι ή έχετε χρόνο μπορείτε να επιχειρήσετε να βάψετε ή να περάσετε προστατευτικό βερνίκι στις πολυθρόνες σας για συντήρηση. Περάστε όλη την επιφάνεια με μέτριο γυαλόχαρτο, μέχρι να αφαιρέσετε τo ήδη υπάρχον βερνίκι ή χρώμα. Στη συνέχεια περάστε το νέο χρώμα ή βερνίκι της αρεσκείας σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με πινέλο με φυσική τρίχα και στρογγυλό για να προσθέσετε βάθος και υφή στις πολυθρόνες. Άν όμως δεν είστε αρκετά έμπειρος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφρώδες ρολό αφού με το ρολό θα διαχειρίζεστε καλύτερα τη βαφή ενώ το φινίρισμα θα είναι λείο και ενιαίο. Πάντα να συμβουλεύεστε όμως πρώτα τις οδηγίες του καταστευαστή.

Αφήστε τα έπιπλα να στεγνώσουν καλά σε εσωτερικό χώρο ώστε να μη χαλάσει η τελευταία στρώση με ρύπους και σκόνη από τον αέρα.

 

 

Tip. 4 – Συντήρηση με έλαια:  

Προστατέψτε τα ξύλινα έπιπλά σας με επάλειψη με ειδικά έλαια για ξύλο. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία ενδεικτικά εώς και 2-3 φορές το χρόνο, σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε και τις οδηγίες του κατασκευαστή. Οι ξύλινες πολυθρόνες επειδή εκτίθενται στον ήλιο στεγνώνουν και με το πέρασμα του καιρού, το ξύλο χάνει σταδιακά τη φυσική του υγρασία και συνεπώς και το χρώμα και την ελαστικότητα. Οπότε μια επάλειψη με έλαιο για ξύλο ή ιδανικότερα λάδι teak θα επαναφέρει τη φυσική υγρασία και το χρώμα τους και θα επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

 

 

Πράγματι, οι πολυθρόνες σκηνοθέτη είναι πολύ πρακτικές και ιδανική λύση για την επίπλωση των εξωτερικών σας χώρων καθώς είναι ανθεκτικές, εύκολες στη μεταφορά και πάνω από όλα με διαχρονικό καλαίσθητο στυλ. Ταιριάζουν σε κάθε χώρο ακόμα και εσωτερικό και συμπληρώνουν αρμονικά πολλά στυλ. Είναι μια κομψή λύση για να προσθέσετε επιπλέον καθίσματα αλλά και μια vintage νότα στο χώρο.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να αναδείξετε και να διαφυλάξετε τις πολυθρόνες σας σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό. Επισκεφτείτε το site μας για να δείτε τη συλλογή μας σε καρέκλες σκηνοθέτη καθώς και ανταλλακτικά πανιά για τις πολυθρόνες σας με μεγάλη γκάμα χρωμάτων, στυλ και μεγεθών.