Με τις Χριστουγεννιάτικες εορτές να βρίσκονται προ των πυλών, ξεκινά και η προετοιμασία του καθιστικού για τη φιλοξενία του πιο κατάλληλου Χριστουγεννιάτικου δέντρου! Αποτελώντας τον πιο καθοριστικό καμβά της γιορτινής σας δημιουργίας, το δέντρο το οποίο θα επιλέξτε είναι η πιο σημαντική απόφαση που θα πρέπει να πάρετε! Αναδιοργανώστε το χώρο σας, μετρήστε με το μέτρο τις διαστάσεις κι επιλέξτε το βασικότερο στοιχείο της διακόσμησής σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο!

 

Σύμφωνα με το χρώμα!


Οι πιο παραδοσιακοί έχουν στο μυαλό τους  το πατροπαράδοτο κλασσικό πράσινο δέντρο στολισμένο με χρυσά και κόκκινα στολίδια το οποίο ξυπνά τις παιδικές τους αναμνήσεις! Η αλήθεια είναι πως καθότι το μεγαλύτερο ποσοστό της διακόσμησης κι επίπλωσης των σπιτιών αποτελείται κατά κύριο λόγο από ξύλινα έπιπλα, η επιλογή ενός πράσινου δέντρου αποτελεί μονόδρομο καθότι μας μεταφέρει σε δάση του Βορείου Πόλου και των Άλπεων! Παρόλα αυτά μεγάλο έδαφος κερδίζουν τα λευκά χιονισμένα δέντρα τα οποία κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος καθότι επιλέγονται και ταιριάζουν απόλυτα με minimal διακοσμημένα καθιστικά και χώρους! Η τεχνική ψησίματος του χιονιού γνωστή και ως flocked ή τα πιο φυσικά βαμμένα δέντρα όπως το Olympus Frosted  εγγυόνται να δημιουργήσουν ένα απόλυτα φυσικό χιονισμένο αποτέλεσμα! Μελετήστε καλά το φύλλωμα του δέντρου σας και επιλέξτε τα πιο ταιριαστά στολίδια! Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιείται ψυχρός φωτισμός στα χιονισμένα δέντρα για πιο φυσικό αποτέλεσμα, ενώ στα κλασικά και φυσικά πράσινα θερμός φωτισμός και στολίδια σε πιο γήινες αποχρώσεις! 

Σύμφωνα με το σχήμα!

 

Η πιο διαδεδομένη και αγαπημένη επιλογή σχήματος Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η φυσική άλφα γραμμή που συναντούμε άλλωστε και στα περισσότερα δάση! Είτε επιλέξετε ένα πράσινο είτε ένα χιονισμένο δέντρο μπορείτε να μοιράσετε ομοιόμορφα τα στολίδια σας καθ’ όλη του την επιφάνεια και να το φωτίσετε αναλόγως! Υπολογίζοντας τη μέγιστη διάμετρο και το ύψος του θα μπορέσετε να το τοποθετήσετε στον πιο κατάλληλο χώρο και να το στολίσετε αναλόγως! Εάν πάλι ο χώρος σας είναι περιορισμένος ή το διαμέρισμα λιγάκι πιο χουχουλιάρικο, τα Slim και Medi-Slim δέντρα εγγυώνται να σας λύσουν τα χέρια! Κομψά, ψιλά και πάνω από όλα με μικρή διάμετρο στο κατώτερο μέρος τους πρόκειται στολίσουν και να διακοσμήσουν το σαλόνι σας με την ίδια ομορφιά! Ακόμη και οι πιο γεωμετρικοί χώροι μπορούν να στολιστούν με ένα μισό δέντρο, ενώ οι πιο μελετημένοι και edgy χώροι με έντονο εικαστικό χαρακτήρα μπορούν να διαθέτουν ένα Special Deco δέντρο σε σχήμα ομπρέλας θα δώσει ζηλευτό χαρακτήρα και θα εντυπωσιάσει τους θαμώνες σας! 

Σύμφωνα με το υλικό!

 

Εάν διαθέτετε ένα διακοσμητικό δαιμόνιο και η ποιότητα του φυλλώματος για εσάς είναι το άλφα και ωμέγα όσον αφορά την επιλογή του δέντρου, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το καλύτερο σύμφωνα με τα δικά σας δεδομένα! Τα δέντρα κατασκευασμένα από το άψογης ποιότητας υλικό PE σαν το EchoBord εγγυώνται να δημιουργήσουν το πιο φυσικό αποτέλεσμα ενώ το needle φύλλωμα 360 μοιρών φέρνει το δάσος στο καθιστικό σας! Η εξαιρετική τους ποιότητα τα καθιστά ανθεκτικά στο χρόνο καθώς πρόκειται να σας συντροφεύουν για πολλά χρόνια διότι δεν αλλοιώνεται το φύλλωμά τους! Τα ιδανικότερα δέντρα για τη φιλοξενία του στολισμού σας ακούν στο όνομα mixed όπως το EchoCanny που συνδυάζουν και τα τρία φυλλώματα και χαρίζουν ένα φαντασμαγορικό και πλούσιο αποτέλεσμα που μαγεύει! Για τους πιο παραδοσιακούς, το PVC φύλλωμα του κλασικού Colorado αποτελεί σταθερή αξία! Σιγουρευτείτε πως θα ανοίξετε με ευλάβεια και προσοχή το φύλλωμα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πυκνό, πλούσιο και χωρίς κενά! Στολίστε και φωτίστε βάζοντας όλη σας την τέχνη κι εντυπωσιάστε!

 Σύμφωνα με το μέγεθος!

 

Ο στολισμός ύψος δεν κοιτά! Είναι γεγονός πως όλα τα δέντρα στολίζονται! Μικρά, μεσαία μεγάλα, προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες και το μέγεθος του χώρου σας. Το κλασσικό μέγεθος κυμαίνεται ανάμεσα στα δέντρα ύψους 2,10 και 2,40 μέτρων ενώ  εάν ό χώρος σας είναι λιγάκι πιο χουχουλιάρικος δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα όμορφο Slim δέντρο! Εάν επιθυμείτε extravaganza καταστάσεις και διαθέτετε ψιλό ταβάνι στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο, τα δέντρα με ύψος άνω των 2,70 μέτρων εγγυώνται να γεμίσουν το χώρο και να φιλοξενήσουν τα πιο ξεχωριστά στολίδια στο φύλλωμά τους. Για όσους εντυπωσιάζονται από το minimal στυλ και δεν επιθυμούν να υπερβάλλουν με τους στολισμούς, δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα mini χριστουγεννιάτικο δεντράκι που θα στολίσει τόσο όσο το χώρο! Διακοσμήστε με μικρά ξύλινα και μεταλλικά στολιδάκια και με μια μικρή φάτνη και δώστε παιχνιδιάρικη διάθεση φωτίζοντας με λαμπάκια θερμού φωτός! 

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός ξεκινά πάντοτε από το δέντρο! Κάντε χώρο κι αναδιαμορφώστε τα έπιπλα του σαλονιού σας, απλώστε όλα τα στολίδια και βάλτε στα ηχεία Χριστουγεννιάτικη μουσική! Ανοίξτε σιγά σιγά το φύλλωμα του δέντρου σας παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και συμβάλετε όλοι μαζί σε έναν ξεχωριστό στολισμό που θα μετατρέψει το καθιστικό σας σε σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων! Άλλωστε ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αποτελεί πλέον θεσμό!

 

 

Tip: Εάν ανήκετε στους ανυπόμονους που δυσανασχετούν με τη διαδικασία φωτισμού, τα Pre-lite δέντρα εγγυώνται να σας λύσουν τα χέρια καθότι είναι ήδη εφοδιασμένα με λαμπάκια στο φύλλωμά τους!


Tip 2: Εάν ο χρόνος σας είναι λίγος και η έμπνευσή σας περιορισμένη, αφήστε το στολισμό σε εμάς! Οι έτοιμοι στολισμοί του Echo Deco φέρνουν τα Χριστούγεννα στο δέντρο σας εύκολα με ένα κλικ!