Η επίπλωση και η διακόσμηση του σπιτιού, τα χρώματα στους τοίχους, η καθαριότητα και η τάξη στον χώρο μας, έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ευζωία και την ευτυχία μας. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι πολλές τεχνικές διακόσμησης μειώνουν το στρες και την κατάθλιψη, ενώ αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας. Εμείς συγκεντρώσαμε εδώ τις βασικότερες και σου τις παρουσιάζουμε…
 

Πετάμε τα περιττά, αποθηκεύουμε πολλά…

 

 
 
Η σωστή διαρρύθμιση και η τάξη είναι τα δύο must για ένα δωμάτιο που δε μας πνίγει και μας επιτρέπει να σκεφτούμε καθαρά και να “αναπνεύσουμε”.  Το άνετο σπίτι φαίνεται πιο καθαρό, πιο φωτεινό, πιο χαρούμενο. Στο καθιστικό, επιλέγουμε έναν άνετο καναπέ με το τραπεζάκι του και προσπαθούμε να αφήσουμε άδειο το υπόλοιπο πάτωμα, για να υπάρχει ευχέρεια κινήσεων. Συμπληρώνουμε τους χώρους καθίσματος με πουφ ή σκαμπό, που μπορούν να αποθηκευτούν σε μια γωνιά ή κάτω από το τραπέζι όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Εφαρμόζουμε το less is more και στα αντικείμενα, αποθηκεύοντας ή πετώντας οτιδήποτε “δε φέρνει χαρά στη ζωή μας”, όπως λέει η διάσημη Marie Kondo!
 

Χώροι για να είμαστε μαζί…

 
 
 
Ο τρόπος που θα φέρεις τη θετική ενέργεια στον χώρο σου, εξαρτάται άμεσα από την προσωπικότητά σου. Αν είσαι έντονα κοινωνικός άνθρωπος και σου αρέσει να βρίσκεσαι συχνά ανάμεσα σε κόσμο, επιμελήσου ιδιαίτερα τον χώρο της τραπεζαρίας σου. Αφιέρωσε αρκετό χώρο για ένα μεγάλο τραπέζι και αναπαυτικές καρέκλες. Δώσε έμφαση στην ποιότητα των υλικών τους, ώστε να αντέξουν μέσα στον χρόνο και να φιλοξενήσουν από το πιο ιδιωτικό ρομαντικό δείπνο και τις ήρεμες συναθροίσεις με φίλους, μέχρι τις πιο μεγάλες οικογενειακές γιορτές και τα πάρτυ σου! Ακόμα και στο καθημερινό σου τραπέζι, φρόντισε τις μικρές λεπτομέρειες που θα δώσουν ποιότητα στη ζωή σου, όπως το να σερβίρεις το νερό σε μια όμορφη γυάλινη κανάτα.
  

...και προσωπικοί χώροι για να μένουμε μόνοι

 
 
 
‘Οσο κοινωνικοί κι αν είμαστε σαν άνθρωποι, υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που θέλουμε να μείνουμε μόνοι για να χαλαρώσουμε, να σκεφτούμε, να αποφορτιστούμε από μια δύσκολη ημέρα που τελείωσε... Στο “ευτυχισμένο” σπίτι, υπάρχει πάντα ισορροπία μεταξύ των χώρων όπου περνάμε χρόνο με την οικογένεια και του προσωπικού χώρου του καθενός, όπως τα υπνοδωμάτια ή το γραφείο. Φρόντισε αυτά τα ιδιαίτερα μέρη του σπιτιού, όσο και τους υπόλοιπους χώρους. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, αποκτώντας ένα σετ καινούρια σεντόνια για την κρεβατοκάμαρά σου ή μία όμορφη απλίκα με ζεστό φωτισμό για τη γωνιά του διαβάσματος. Περιφρούρησε τον χώρο σου, με πολλά φυτά που συμβάλλουν στη σωματική και ψυχική υγεία.
 

Αντικείμενα με θετική ενέργεια…

 
 
 
Η τέχνη του feng shui εφαρμόζεται στη διακόσμηση εδώ και 3.000 χρόνια. Προσελκύει την επιτυχία, την καλή τύχη, την αγάπη και τη θετική ενέργεια, χρησιμοποιώντας την ενέργεια των χρωμάτων και τα φυσικά υλικά. Βάλε στον χώρο σου φωτεινά, ζεστά χρώματα και ενσωμάτωσε τα 4 στοιχεία της φύσης: ο καθρέπτης και το κρύσταλλο συμβολίζουν το στοιχείο του νερού, τα ελαφριά υφάσματα και οι μελωδοί φέρνουν το στοιχείο του αέρα, ενώ το τζάκι και τα κεριά αναπαριστούν το στοιχείο της φωτιάς. Τα επιτραπέζια διακοσμητικά από σίδερο, πέτρα, ξύλο ή πηλό και τα διακοσμητικά του τοίχου από αντίστοιχα υλικά, θα αναλάβουν να φέρουν το στοιχείο της γης μέσα στο σπίτι.  

Η σωστή διαρρύθμιση των επίπλων και η αρμονική διακόσμηση παρεμβάλλονται στο υποσυνείδητο και ενισχύουν τα συναισθήματα της ζεστασιάς και της ασφάλειας. Κάνε το σπίτι σου πιο “ευτυχισμένο”, αξιοποιώντας το φυσικό φως, δημιουργώντας άνετους χώρους, ενσωματώνοντας πολλά φυτά, ζωντανά χρώματα και όλα τα στοιχεία της φύσης.