Πώς να επιλέξεις την καρέκλα των ονείρων σου!

Συντάχτηκε από: EchoDeco 07/02/2020 0 Σχόλια

Οι καρέκλες είναι από τα κύρια έπιπλα μέσα σε κάθε σπίτι! Είτε έχουν μπράτσα είτε όχι είναι απαραίτητο στοιχείο για κάθε χώρο! Είναι σημαντικό να προσφέρουν άνεση, όμως με τις σωστές επιλογές μπορούν να αποτελέσουν και σημαντικό στοιχείο διακόσμησης και θαυμασμού! Χρησιμοποιείστε τα tips μας για να καταφέρετε να επιλέξετε τις ιδανικές καρέκλες για εσάς!

 

Τα ιδανικά υλικά

 

Κύριο κριτήριο στην επιλογή της είναι τα υλικά. Μία ξύλινη καρέκλα δίνει ζεστασιά στον χώρο και είναι μία διαχρονική επιλογή! Μία από τις προτάσεις μας είναι να επιλέξτε σαν βασικό υλικό το ξύλο teak, τον βασιλιά των ξύλων! Με αυτόν τον τρόπο θα  επενδύσετε σε μία καρέκλα ή οποία θα σας προσφέρει άνεση και εξαιρετική αντοχή! Άλλα φυσικά υλικά, όπως το σχοινί, δίνουν ένα boho ύφος, το οποίο δεν θα περάσει απαρατήρητο. Τονίστε το στυλ boho με την προσθήκη ενός ψάθινου χαλιού, που θα απογειώσει το ύφος που ζητάτε! Δοκιμάστε μία καρέκλα με σχοινί ή φυσικό ραττάν και δεν θα θελήσετε να προσθέστε άλλου είδους καθίσματα στον χώρο! Για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, τοποθετήστε μία καρέκλα από δέρμα. Η ποιότητα της θα σας εντυπωσιάσει, όπως και η αισθητική της!

 

                                                        

 

Επιλέξτε το ύφος

 

Ένα κάθισμα, με τις σωστές επιλογές μπορεί να αποτελέσει ένα statement κομμάτι στο χώρο τον οποίο βρίσκεται. Για ένα rustic ύφος, προσθέστε στην τραπεζαρία βαριές ξύλινες καρέκλες, από ακατέργαστο ξύλο! Αν είστε λάτρεις του minimal, μία καρέκλα σε λευκό χρώμα και σκληρές γραμμές είναι ιδανική για εσάς! Δίνει στο χώρο την απλότητα που ζητάτε, παραμένοντας εντυπωσιακή! Δώστε vintage στυλ στην τραπεζαρία, τοποθετώντας καρέκλες με floral ύφασμα, σε απαλά χρώματα! Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε την αίσθηση πως το σπίτι έχει ξεπηδήσει από μία άλλη εποχή και θα δημιουργήθεί μία ατμόσφαιρα νοσταλγίας για εσάς και τους επισκέπτες σας! Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, προσθέστε στο σαλόνι ένα ανάκλιντρο. Θα αποτελέσει ένα μοναδικό κομμάτι και το τέλειο καταφύγιο χαλάρωσης!

 

                                                         

 

Βάλτε χρώμα στο σπίτι

 

Βάλτε χρώμα στο χώρο επιλέγοντας καθίσματα με πολύχρωμες λεπτομέρειες. Με αυτόν τον τρόπο οι καρέκλες, εκτός από απαραίτητη προσθήκη στην τραπεζαρία, θα αποτελέσουν και διακοσμητικό στοιχείο σε αυτήν! Για την δημιουργία ενός πιο ήρεμου σκηνικού, must είναι τα πιο απαλά χρώματα σε φυσικές αποχρώσεις! Το μπεζ, το απαλό γκρι και τα ζεστά χρώματα προσφέρουν την αίσθηση χαλαρότητας που χρειάζεστε! Εάν επιλέξατε το ξύλο και τα υπόλοιπα φυσικά υλικά, είναι πολύ εύκολη η επιλογή του χρώματος! Τα ξύλινα έπιπλα προσφέρουν, ακόμα και χωρίς επεξεργασία διάφορες φυσικές αποχρώσεις που μαγεύουν! Τονίστε την συγκεκριμένη αισθητική, τοποθετώντας στον τοίχο της τραπεζαρίας σας ένα μεγάλο ξύλινο ρολόι, επίσης σε φυσική απόχρωση και ολοκληρώστε το σύνολο!

 

                                                       

 

Ιδέες για τη σωστή τοποθέτηση

 

Οι καρέκλες δεν είναι μόνο για την τραπεζαρία! Συνδυάστε ένα ιδιαίτερο κάθισμα με μία κονσόλα και δημιουργήστε ένα μικρό γραφείο στο καθιστικό! Πέρα από την χρησιμότητά του θα διακοσμήσει τον χώρο και θα εντυπωσιάσει! Μία ακόμα σημαντική προσθήκη είναι μια κουνιστή καρέκλα στο υπνοδωμάτιο! Στολίστε την με μαξιλάρια και χαλαρώστε μαζί με το αγαπημένο σας βιβλίο και μία ζεστή κούπα σοκολάτα! Είναι σημαντικό να προσθέσετε ένα πολύ άνετο κάθισμα στο υπνοδωμάτιο γιατί εκεί είναι ο κύριος χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας!

 

                                                       

 

Η επιλογή των ιδανικών καθισμάτων πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά! Πρέπει να είστε σίγουροι για τα υλικά, το ύφος και το χρώμα της καρέκλας που ταιριάζει σε εσάς και στο σπίτι! Με τις σωστές επιλογές θα καταφέρετε να ενισχύσετε το στυλ τω χώρων και να απογειώσετε το σπίτι!