Η Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, για να μας υπενθυμίζει ότι η διαβίωση σε μια αξιοπρεπή κατοικία είναι δικαίωμα όλων! Γιόρτασε αυτή τη μέρα με την οικογένειά σου, εκτιμώντας την άνεση της πολυθρόνας σου, την ομορφιά των  διακοσμητικών σου και την πρακτική χρησιμότητα των επίπλων σου! Αυτά είναι τα τρία συστατικά ενός τέλειου σπιτιού... 
 

Το σπίτι μας πρέπει να είναι άνετο! Αυτό σημαίνει από τη μια ότι δεν πρέπει να είναι πολύ φορτωμένο, ώστε να υπάρχει χώρος για να κυκλοφορούμε άνετα. Από την άλλη σημαίνει ότι τα έπιπλα που επιλέγουμε για να καθόμαστε ή να ξαπλώνουμε, προσέχουμε να είναι απόλυτα αναπαυτικά. Αξίζει να επενδύσουμε σε έναν άνετο καναπέ, ένα καλό στρώμα για το κρεβάτι μας, μία μεγάλη πολυθρόνα, μια και σε αυτά περνάμε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μας. Η νέα τάση της εποχής είναι οι πολυθρόνες δαπέδου, μία πολύ πρακτική λύση γιατί δεν πιάνουν χώρο, είναι πτυσσόμενες για να αποθηκεύονται εύκολα , μετατρέπονται σε κρεβάτι όταν θέλουμε να φιλοξενήσουμε κάποιον φίλο και είναι χουχουλιάρικες! 
 

Το σπίτι μας πρέπει να είναι πρακτικό!

 

 
Αυτό σημαίνει ότι επιλέγουμε τα έπιπλά μας, με γνώμονα τις ανάγκες της οικογένειάς μας: πόσο χρόνο περνάμε όλοι μαζί στο καθιστικό, πόσους αποθηκευτικούς χώρους χρειαζόμαστε, ποιες είναι οι συνήθειές μας, τα χόμπυ μας, οι επιθυμίες μας. Αν για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε το  τραπεζάκι του σαλονιού για να τρώμε και να παίζουμε επιτραπέζια, θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ενώ αν το χρησιμοποιούμε απλά για να τοποθετούμε τον πρωινό μας καφέ και τα τηλεκοντρόλ, ένα μικρό μέγεθος αρκεί. Αν έχουμε εγκαταστήσει ένα μικρό γραφείο στο σπίτι για να εργαζόμαστε, ένα όμορφο παραβάν μπορεί να κρύψει την ακαταστασία του και να λειτουργήσει σα διαχωριστικό από τον υπόλοιπο χώρο! 
 

Το σπίτι μας πρέπει να είναι όμορφο! 

 
 
Τα επιτραπέζια διακοσμητικά είναι αυτά που -περισσότερο ακόμα και από τα έπιπλα- θα καθορίσουν το ύφος που θέλουμε να αποδώσουμε στον χώρο μας και θα εκφράσουν την αισθητική μας. Εδώ, δε χρειάζεται να σκεφτούμε πρακτικά. Η επιλογή των διακοσμητικών γίνεται με ένα μοναδικό κριτήριο: κάθε φορά που θα τα κοιτάμε, να μας κάνουν να χαμογελάμε και να νιώθουμε χαρούμενοι! Ανάλογα με το γούστο μας λοιπόν, μπορούμε να συνδυάσουμε διάφορα boho και έθνικ στοιχεία, να δημιουργήσουμε ένα ντεκόρ από αντικείμενα με minimal και αφαιρετικό χαρακτήρα, να στραφούμε προς τη vintage αισθητική ή να κινηθούμε προς πιο κλασσικές επιλογές για τη διακόσμησή μας! 

Αυτή την ημέρα, περισσότερο από τις άλλες, ας αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι να νιώθουμε άνετα και όμορφα μέσα στο σπίτι μας, χάρη στα αναπαυτικά μας καθίσματα, τα πρακτικά μας έπιπλα και τα καλαίσθητα διακοσμητικά μας. Η διαρρύθμιση και η διαμόρφωση του προσωπικού μας χώρου, αξίζει τον χρόνο και την προσοχή μας!