Χριστούγεννα σημαίνει λάμψη, μαγεία, αλλά και ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Στη γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού, ένας είναι ο τρόπος για να φέρεις όλα αυτά τα στοιχεία στον χώρο σου: ο Χριστουγεννιάτικος φωτισμός!  Εμπνεύσου από τις ιδέες μας και μεταμόρφωσε το σπίτι σου σε ένα όνειρο!
 

Ένα σαλόνι γεμάτο λάμψη!

 

 

Στο σαλόνι, «ντύσε» κάθε γωνιά με σειρές από Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Εκτός από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα στεφάνια και τις γιρλάντες, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις πάνω σε οποιοδήποτε ράφι ή επιφάνεια επίπλου. Κάθε αντικείμενο του σπιτιού μπορεί να αποκτήσει γιορτινό χαρακτήρα, χάρη στα λαμπάκια!
 

Το περβάζι του τζακιού γίνεται το κέντρο του σπιτιού!

 

 

Στόλισε το περβάζι του τζακιού με διακοσμητικά, κεριά και πράσινες γιρλάντες στις οποίες θα τυλίξεις λαμπάκια με χάλκινο καλώδιο, που είναι αόρατο! Δώσε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το σημείο του σπιτιού: είναι το μέρος απ’το οποίο θα κατέβει ο ‘Αγιος Βασίλης για να φέρει τα δώρα!
 

Μια ζεστή φορεσιά για την κουπαστή της σκάλας!

 
Δώσε και στη σκάλα του σπιτιού μια γιορτινή νότα. Είτε μπλεγμένα σε μια πράσινη γιρλάντα πάνω στην κουπαστή, ή μαζί με διάφορα διακοσμητικά από φυσικά υλικά πάνω στα σκαλιά, το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό! Αν δεν υπάρχει πρίζα κοντά στη βάση της σκάλας, χρησιμοποίησε λαμπάκια μπαταρίας.
 

Παράθυρα με θέα… γεμάτα φως!

  
Στα παράθυρα του σπιτιού, κρέμασε περιμετρικά φωτεινές γιρλάντες από διακοσμητικά λαμπάκια. Προτίμησε τις πιο ιδιαίτερες διακοσμημένες φωτεινές γιρλάντες με λαμπάκια ντυμένα με caps, χιονονιφάδες ή σταλακτίτες, με ψυχρό, απαλό λευκό ή θερμό φως, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να δώσεις!
 

Ο Χριστουγεννιάτικος φωτισμός ξεκινά από την είσοδο!


 
Φώτισε γιορτινά και την είσοδο του σπιτιού για να παίρνουν οι επισκέπτες σου μία πρώτη γεύση από την όμορφη λαμπερή σου διακόσμηση, πριν καν μπουν μέσα στο σπίτι! Τύλιξε λαμπάκια σε σχήμα χταποδιού στις γλάστρες σου με τα φυτά και κρέμασε φωτεινές κουρτίνες και πράσινα κλαδιά από την οροφή!
 

Διακοσμητικά που λαμπυρίζουν!

 

Τοποθέτησε λαμπάκια μπαταρίας μέσα σε γυάλες, βάζα, δίσκους, καλάθια, φανάρια, κεραμικά σπιτάκια… Σε οποιοδήποτε δοχείο υπάρχει ήδη στη διακόσμησή σου, μπορείς να προσθέσεις διακοσμητικά λαμπάκια και να του δώσεις αμέσως Χριστουγεννιάτικη όψη!
 

Αξιοποίησε τους τοίχους… και το ταβάνι!

 
 

Εκμεταλλεύσου κάθε εκατοστό του χώρου σου για τον Χριστουγεννιάτικο φωτισμό σου. Διακόσμησε το φωτιστικό της τραπεζαρίας με κλαδιά, πρασινάδες και διακοσμητικά λαμπάκια, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή και πρωτότυπη… ιπτάμενη σύνθεση! Στόλισε ακόμα και την κρεμάστρα της εισόδου με μπαλίτσες, στολίδια και λαμπάκια!
 

Χριστουγεννιάτικη μαγεία στη βεράντα!

 

Ο Χριστουγεννιάτικος φωτισμός στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο, θα μεταφέρει τη γιορτινή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, αλλά και σε όλη τη γειτονιά! Αγκάλιασε με λαμπάκια τους κορμούς των δέντρων και τα κλαδιά των φυτών, κρέμασε ασύμμετρες κουρτίνες ή τύλιξε με φωτοσωλήνες τα κάγκελα και διακόσμησε με λαμπάκια την περίμετρο του φράκτη!

Όταν μιλάμε για γιορτινή διακόσμηση και ειδικά για τον Χριστουγεννιάτικο φωτισμό, τίποτα δε θεωρείται υπερβολή και τίποτα δεν απαγορεύεται. Αφέσου στη μαγεία των γιορτών και νιώσε για λίγο και πάλι παιδί, διακοσμώντας το σπίτι με τον πιο ευφάνταστο και ανέμελο τρόπο!