‘Επιπλα με νοσταλγική διάθεση, διακοσμητικά που θυμίζουν παλιές εποχές, τις δεκαετίες του ‘50, του ‘60, του ‘70... μόδες που επιβίωσαν μέσα στον χρόνο, εκφράζουν μία μοναδική αισθητική και κουβαλούν μία ιστορία. Στην Ελλάδα, η αγάπη για το vintage στη διακόσμηση έχει βαθιές ρίζες και πολλοί είναι οι λόγοι που εξηγούν αυτή την προτίμηση.
 

Η γοητεία του παλιού 


Μια τραπεζαρία που μοιάζει πατιναρισμένη από τον χρόνο, ένα ρολόι που φαίνεται να μετρά τον χρόνο εδώ και δεκαετίες... Τα vintage αντικείμενα εκφράζουν ένα συναίσθημα νοσταλγίας για το παρελθόν και έχουν έναν μαγικό τρόπο να μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, ακόμα κι αυτές που δεν έχουμε ζήσει προσωπικά. Μας υπενθυμίζουν την ιστορία της πατρίδας μας, μας βοηθούν να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, μας χαρίζουν μία συνέχεια και μία σύνδεση με τις ρίζες μας, μας ξυπνούν αναμνήσεις. Πώς να μην αγαπήσεις ένα έπιπλο που σου θυμίζει ευτυχισμένες στιγμές στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς;   
 

Η αισθητική του παρελθόντος 

 

 

Στο καθιστικό, ένα ρετρό τραπεζάκι που μοιάζει να βγήκε από Ελληνική ταινία του ‘60 συμπληρώνει τον μοντέρνο καναπέ... Τα vintage έπιπλα και διακοσμητικά εμπνέονται από την κομψότητα και την εργονομία του παρελθόντος. Οι ‘Ελληνες εκτιμούν την προσεγμένη διακόσμηση και οι ρετρό επιλογές είναι ο καλύτερος τρόπος για τη δημιουργία ενός άνετου, φιλόξενου, αλλά και μοναδικού αισθητικά χώρου. Συνδυάζοντας κομμάτια vintage αισθητικής με σύγχρονα στοιχεία ή αλλάζοντας όψη και χρήση σε παλιά έπιπλα και αντικείμενα, διαμορφώνουμε ένα προσωπικό και πρωτότυπο ύφος, εκφράζοντας τη μοναδικότητά μας μέσα από τη διακόσμηση.

 

Η στροφή στην ποιότητα  

 

 

Οι ‘Ελληνες αναζητούν προσιτές λύσεις που παράλληλα προσφέρουν ποιότητα και στυλ. 
Τα κατ’εξοχήν vintage έπιπλα, τα έπιπλα από αυθεντικό παλιό ανακυκλωμένο ξύλο, έρχονται να καλύψουν όλες αυτές τις ανάγκες, ικανοποιώντας παράλληλα την ολοένα πιο δυνατή οικολογική μας συνείδηση.  Με υλικά που άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου, κομμάτια ξύλου που κάποτε ήταν μέρος μίας βάρκας, δοκάρια ενός βιομηχανικού κτιρίου, το πάτωμα ενός σπιτιού, περνούν από ειδική επεξεργασία για να δημιουργήσουν στιβαρά, πανέμορφα, αλλά και μοναδικά έπιπλα, αφού κανένα κομμάτι δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο! 

 

Η μόδα που ανακυκλώνεται 

 
 

Τα vintage στοιχεία μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε διακοσμητικό στυλ, από το μοντέρνο industrial, μέχρι το πιο κλασσικό και εκλεπτυσμένο. Επιπλέον, τα διακοσμητικά στυλ εξελίσσονται με κυκλική πορεία και οι παλιές τάσεις επιστρέφουν. Τα περιοδικά και τα κοινωνικά δίκτυα προβάλλουν look που είναι εμπνευσμένα από περασμένες δεκαετίες. ‘Ετσι, η αγάπη των Ελλήνων για το vintage είναι εν μέρει αποτέλεσμα της επανεμφάνισης κάποιων ρετρό στυλ στον κόσμο της μόδας και τις επιρροές που έχουμε δεχτεί από αυτόν. Μία ακόμα απόδειξη ότι το vintage έχει διαχρονική αξία και γοητεία που επιβιώνει μέσα στον χρόνο!   
 
Η νοσταλγική διακόσμηση παραμένει αγαπημένη επιλογή στη χώρα μας, χάρη στη διαχρονική της γοητεία, την ικανότητά της να μας συνδέει με το παρελθόν, αλλά και να εκφράζει τη δημιουργικότητα και τη μοναδικότητά μας. Αποφύγετε τις σεταρισμένες λύσεις και δημιουργήστε ένα μοναδικό ντεκόρ που θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές!