Με το πέρασμα του χρόνου, το αγαπημένο μας στυλ γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Και αυτό ισχύει τόσο για τον τρόπο που ντυνόμαστε, όσο και για τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Τα έπιπλα, τα φωτιστικά, ακόμα και τα λευκά είδη που επιλέγαμε στη δεκαετία των 20 αλλάζουν, καθώς το γούστο μας (και το budget μας) μεταβάλλεται στα 30, τα 40, αλλά και μετά. Να τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για ένα καλαίσθητο σπίτι σε κάθε δεκαετία της ζωής μας. 
 

Στη δεκαετία των 20 

 

 

Διασκέδασε και ζήσε τις περιπέτειές σου. Στη διακόσμηση, τρεις είναι οι λέξεις-κλειδιά για κάθε τι που επιλέγεις: να έχει χρώμα, να έχει πλάκα και να είναι οικονομικό! Διάλεξε μαξιλάρια με ζωηρά μοτίβο και διακοσμητικά από χρωματιστό γυαλί. Κάνε τη διακόσμησή σου μοναδική με απρόσμενα αντικείμενα. Ταυτόχρονα όμως, βάλε τις βάσεις για το διακοσμητικό σου στυλ. ‘Ενας στιβαρός καναπές, ένα σωστό κρεβάτι και μερικά σετ σεντόνια και πετσέτες είναι αρκετά για να ζήσεις όμορφα στο πρώτο σου σπίτι. Δώσε ιδιαίτερη βάση στα συναισθήματα που σου προκαλεί ο χώρος που ζεις και σκέψου πόσο συμβάλλει το σπίτι σου στην καλή σωματική, αλλά και ψυχική σου υγεία.  
 

Στη δεκαετία των 30  

 

Επένδυσε στην τέχνη. Δε θα το μετανιώσεις ποτέ αν αγοράσεις έναν όμορφο πίνακα, γιατί θα σε κάνει πάντα να χαμογελάς. ‘Εχεις ενηλικιωθεί πλέον για τα καλά και οι προσκλήσεις φίλων για φαγητό δε σημαίνουν πια πίτσα στον καναπέ βλέποντας ταινίες. Απόκτησε ένα καλοφτιαγμένο τραπέζι, έξι καρέκλες, έναν μπουφέ και ένα ποιοτικό σερβίτσιο. Καθόρισε λίγο πιο ξεκάθαρα το στυλ σου, βρες ποια πράγματα αγαπάς στο σπίτι σου και ξεφορτώσου αυτά που δε σου αρέσουν. Καθώς διαμορφώνεται η αισθητική σου, εξερεύνησε λίγο τα διάφορα στυλ ώστε να είσαι σε θέση να επιλέγεις σοφά όταν ανακαινίζεις τον χώρο σου. Αν σχεδιάζεις να δημιουργήσεις σύντομα οικογένεια, φρόντισε να φτιάξεις ένα περιβάλλον φιλικό για τα παιδιά.

Στη δεκαετία των 40 και μετά... 

 

Επίτρεψε στον εαυτό σου την πολυτέλεια. Επένδυσε σε ποιοτικά κομμάτια τόσο για την επίπλωση, όσο και για τη διακόσμησή σου και ανανέωσε τον αέρα του σπιτιού με καινούρια φωτιστικά. Αν αγαπάς το παλιό που έχει μια ιστορία να διηγηθεί και έχει αντέξει στον χρόνο, προτίμησε έπιπλα από ανακυκλωμένο ξύλο. Ξέρεις πια ότι το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσεις ένα σπίτι με χαρακτήρα και μια διακόσμηση που θα εκφράζει την προσωπικότητά σου. Δώσε σημασία σε κάθε λεπτομέρεια: τις υφές, την αρμονία των χρωμάτων, την ισορροπία, τον ρυθμό, την κλίμακα και την αναλογία. Στα 40 σου, έχεις πια αποκτήσει αρκετές εμπειρίες και θα είναι όμορφο να ενσωματώσεις τα αναμνηστικά από τα ταξίδια σου ή τις συλλογές σου στη διακόσμησή του σπιτιού σου.  

Καθώς το ταξίδι της ζωής προχωρά, αποκτάς εμπειρίες, ωριμάζεις και διαμορφώνεις την προσωπικότητα και την αισθητική σου. Χωρίς να το συνειδητοποιείς, όλα αυτά αποτυπώνονται στον προσωπικό σου χώρο, στον τρόπο που επιλέγεις τα καινούρια σου έπιπλα και διακοσμητικά. Απόλαυσε κάθε αλλαγή στη ζωή σου και δημιούργησε ένα σπίτι που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα, σε κάθε ηλικία!